dissabte, 16 de novembre del 2013

de Bubbles Gastrobar a Girona. Tocats del bolet



És el Bubbles Gastrobar una aventura familiar gironina nascuda del background del xef Fulgenci García, curtit durant anys en el Restaurant Albereda i el seu fill Àngel que és la nova generació que ha pujat amb força. D'aquesta comunió ha sorgit una cuina de tapes saboroses i actuals, d'estètica fina i textura noble, un espai on gaudir de sabors clàssics amb la pinzellada actual.

Es clar que sospito que tot això seria un discurs no tan rodó sense la Carme Egea. Esposa, mare i simpatiquíssima màster en crear un ambient agradable i addictiu. Perque alerta, al Bubbles hi vols tornar.


Vem gaudir la setmana passada amb el seu menú micogastronòmic, la forma fisna de dir menú de bolets.
A mi m'agrada més l'altre títol que li han posat a aquesta desfiladeta de vuit encontres amb el plaer: Tocats del bolet. La casa està especialitzada en el format platillo i tapa i per tant el menú llarg s'hi escau bastant. Però fins i tot hom diria que en aquesta ocasió s'han passat de generosos. Els vuit plats són potser massa per a un comensal standard que no sigui un fistro pecador com yours truly. 

Penso que aquesta familias s'ha volgut assegurar que ningú no pugui adhuir la maniquea associació de cuina moderneta = plats microscòpics + he passat gana. No way. Puedo asegurar y aseguro que vem sortir rebotits, contents i amb el paladar calent com una mala cosa.

Voleu alguna mostra del pa que s'hi dona al Bubbles? Si tinc fotos i tot!!
Una queixalada de marisc, paper de ceps i blat de moro amb iogurt de panses i rom. Que val a dir que és molt començar. Suau, cremós i elegant.


Uns rovellons en papillota (tota la vida escrivint papillote i en català és papillota. Em costa) amb verdures cuites en el seu suc, herbes aromàtiques i carn de perol. Aroma, aquest plat és sobretot aroma, brutal al obrir la PAPILLOTA amb sajolida, farigola i tot el bosc ficat al nas. La carn de perol melosa, també aporta un toc fantàstic al conjunt, aquesta textura enganxosa de colàgen... aix! :)


Escudella amb rossinyols, botifarra negra, col farcida i cigrons. El brou servit a taula, amb un farcellet de col que amaga la pilota de la escudella com un tresoret. Malgrat la presència de la botifarra negra, tan escandalosa per ella mateixa, el conjunt és equilibrat ja que són només uns dauets que vas trobant en algunes de les cullerades. Una escudella fina i delicada, ni rastre dels pesats greixos que solen acompanyar aquest plat. Molt bona.


Arròs melós d'oca de l'Emporda, carlets i escalunyes confitades. Gustós a tope, tot i que els carlets van passar molt discretament i en canvi la escalunya estava tan aconseguida que guanyava molt protagonisme. Potser un puntet massa cuit el gra, crec que perque vem trigar una mica en donar carpeta al plat anterior. Tal i com va comentar el mateix Àngel amb nosaltres, seria millor un puntet més grenyal.


Saltat de calamars, llenegues, untuós de xirivia, prunes i porros. El millot de la nit per al meu humil parer, sensacional textura dels calamars suaument saltats, d'una forma gens agressiva que dona el protagonisme a les llenegues i la seva textura i sabors siderals. La base de la xirivia amb el toc dolcet de les prunes és el llit perfecte on calamars i llenegues fan l'amor. Queda cursi o brut dir-ho així? No se, fan l'amor, es plat orgàsmic.


Peça de bacallà al vapor, trompetes de la mort, olives negres i farinetes de pa i all torrat. Sincerament si un plat porta bacallà ja ens te guanyats si es tracta bé el producte i les trompetes són fetitx personal desde que ens van fer triomfar en un dinar familiar. I la combinació en blanc i negre de les dues coses és una explosió de sabor i colors palatals. Avui tinc la poètica lowcost desbocada, ho sento.
Punt perfecte de cocció i el punt fundent de les farinetes és el toc modern que ben aplicat sí que suma.


Com veieu, tapes de molt bon nivell i bona cuina és el que vem trobar al Bubbles, i el plaer de contemplar una familia remant unida per tirar endavant un projecte gastronòmic, això també. Ja ho hem dit... hi volem  tornar.


Bubbles Gastrobar
Passeig José Canalejas 6
17001 Girona



3 comentaris:

Cuinetes ha dit...

Quina salivera de bon matí recordant el sopar a través del teu magnífic i detalladíssim post!!
Absolutament d'acord amb les teves valoracions!
S'hi ha de tornar! ;)

Anònim ha dit...

Una tentación genial! Después de este buen post (que ustedes dicen) ya tengo dos espacios que conocer en Girona.
Berebundo de Atalante

Jordi Castaño ha dit...

Encara no sé com ho faré, però tinc una setmana per davant per aconseguir anar ... Sóc molt fan dels bolets!

No havia sentit parlar d'aquest lloc, però pel que llegeixo en la teva entrada, val la pena el viatge, no?

Salutacions!