dimarts, 12 de novembre del 2013

de Nandu Jubany a Fira Origens (I): Sopa de Fredolics i mandonguilles -Video-


Torno de Fira Orígens amb la certitud que aquesta aposta enriqueix el territori. No voldria semblar canfangacentrista però les tres darreres vegades que amb gust he visitat la Garrotxa ha estat sempre amb motivació gastronòmica. Paisatge em podreu argumentar alguns, i tindreu raó: paisatge, volcans i comarca. Però el cert és que quan he fet els kilòmetres fins a Olot al final hi esperava sempre un bon plat a taula.

Per això mateix considero que la celebració de Fira Orígens és un encert de cara a equilibrar una oferta gastronòmica repartida en el territori. No és la única fira fora de Barcelona, però sí que és la fira que jo conegui on es pot trobar alhora productors artesans, el.laboradors gourmet i demostracions cul.linaries de cuiners estrellats i de primeríssim nivell.

Perque sincerament, a mi que per una entrada de cinc euros (cinc euros!!!) puguis passar-te la jornada veient demostracions siderals com la que acompanya aquesta entrada de la ma de Nandu Jubany... és de llagrimeta blocaire. Hores de 'chaquetilla' i cuina que passen volant tot i que en total van ser 20 demostracions. I si voleu fer un tast, veieu com el putucrack del Nandu ens ametralla a dades culinaries durant deus minuts que triga en fer aquesta sopa de fredolics.


Especialment brillant la paradinha a lo Neymar que fa quan li pregunten per la arxi famosa i mega overated sal del Himalaia. Minut 3:23, sen-sa-cio-nal. El truc principal d'aquesta sopa és escaldar primer els fredolics en aigua i sal i posteriorment fregir-los just abans d'emplatar amb la sopa. Així queden cruixents.

I com aquesta recepta, ens en va fer quatre més. Que si les tinc gravades? Doncs mira, sí. Que si les penso penjar? Doncs mira també. Que si ho faig tot de cop o mica en mica? Doncs la veritat... mica en mica que dona més gustet.
Heh! :P

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Vols dir que fas mai km si al final no hi ha una taula ben parada? je je je... Ja veus la fama que tens :)
Em vaig perdre la fira, però estix segura que va ser tot un èxit. Amb ponents de l'alçada d'en Nando, ja està tot dit!

Tapa't de tapes ha dit...

Aquesta entrada ja fa més per tu...! Em vaig espantar quan vas posar les "modelos" que dic... ens l'han canviat, aquest òscar!! ha ha ha

Paprika en la cocina ha dit...

Òscar, que buena entrada, ahora que es tiempo de setas y viendo este magnífico reportaje que nos has puesto, he tratado de coger la receta más o menos, por que se veía divina. Chico lo que te mueves, como diría mi madre y perdón por la expresión" Eres el culo del mal asiento,nunca estas quieto", con cariño eh!!!
Besos.

Miquel ha dit...

no pude ir pero al menos gracias a ti voy pillando un poco.Gracias por compartirlo.Una receta muy buena del Nando
una abraçada

abril ha dit...

El mestre Jubany!!! M'encanta!!!!
Gràcies!!!!!!!!!