dilluns, 18 de novembre del 2013

de carn de porc alenteixana (porc i cloïsses)



L'Alenteixo és una zona de Portugal que està situada en la zona sud del pais. Literalment la paraula significa 'més enllà del Teixo' on Teixo és el nom portugués del rio Tajo. Es a dir, la forma lusitana de dir 'más allá del rio Pecos' i on hi viu aproximadament un 20% de la població. Aquesta zona té una gastronomia pròpia on hi és present el mar i montanya (aquest concepte que tant ens agrada als catalans pensar que ens defineix, com en efecte ho fa però sempre tenint en compte que no som pas els únics).

Tenir a la mare estudiant cinqué curs de Portugués te certs avantatges, com per exemple que aprofiti i cuini diferents especialitats dels veins peninsulars. Com que a sobre cuina bé, sumem una mica de cultura tot entaulats. Bonus combo hit :)



Carn de porc a la alenteixana (mar i montanya portugués)

Ingredients
750 g de porc tallada en cubs
650 g de clöisses
Pebre vermell (pimentón) (orenga, comí i cúrcuma opcionals)
3 dents d'all
1 fulla de llorer
Sal, oli i pebre blanc
Unes quantes patates per a fregir

Vi blanc
Procediment
Posem la carn a marinar amb l'all matxucat, una mica d'oli les especies i la sal. Millor fer-ho el dia abans i es pot barrejar tot en la batidora per a fer una marinada més homogènia abans de posar-hi la carn.
Escorrem el sobrant de marinada de la carn al dia seguent, posem les clöisses en aigua amb sal un parell d'hores per a que expulsin la sorra que puguin tenir.
En una cassola fonda, posem una mica d'oli amb el llorer i una mica més d'all matxucat. Hi daurem la carn escorreguda i en aquest moment afegim les clöisses i tapem per a mantenir el vapor el màxim possible. Just fins que s'obrin les clöisses que pot ser uns tres minuts.





1 comentari:

Anònim ha dit...

Maridaje experimentado y... ok, sin más.