dijous, 28 de novembre del 2013

de recepta per al Gran Recapte 2013. Blogs contra la fam



Un cop més demà milers de voluntaris sortiran al carrer a participar en el Gran Recapte que organitza anualment el Banc d'Aliments. Sortiran per fer una feina valuosa que s'ha tornat encara més preuada perque substitueix quelcom que els nostres governants no han tingut la decència de mantenir: la solidaritat i justicia social que tants anys va costar assolir ha estat desballestada. Mentre les hienes es prenen relaxants cafes amb llet, arquejen les celles en falsament sorprès gest de progresía, indulten a banquers condemnats i fiquen els escassos diners publics per tapar el forat dels poderosos: els bancs.

Tot això succeeix enmig d'una astorant paràlisi social que demostra la seva victòria, espero que temporal. Durant dècades ens van anestesiar, adormir i domesticar. I així continuem, jo també, per suposat. Aixafats per la preocupació del rossegó de demà ens han pres la consciència de grup i en això portem la penitència.

En  tot cas, demà és un dia on es demostra que ni tot està perdut ni tot es una puta merda. Hi ha moltíssima gent disposada a ajudar al altres, disposada a regalar temps, esforços, energia i un paquet d'arròs. I això m'emociona una mica i em remou per dins. Per a contribuir-hi, ja hi vaig tard, faig aquesta entrada.

Em sumo a la campanya de Blogs contra la fam, publicant una recepta i animant als lectors a participar demà en el Gran Recapte. Aportant bé llegums cuits en llauna, bé peix en conserva, llet,... els aliments que especialment demana el Banc d'Aliments per a poder-los fer arribar a les persones que ho necessiten. També podeu fer donacions online a través d'aquesta web.

La meva recepta és una recepta d'aprofitament, amb una mica de pasta i les restes de verdura que tenia a la nevera. El toc més 'gastro' és el fet d'afegir una cullerada de mel a la ceba caramelitzada però està clar que això és prescindible. En tot cas, lo important és sumar una mica entre tots. No només demà, sino cada dia. I de mica en mica, anar despertant.


Espagueti d'aprofitament amb verdures

Ingredients:

Espagueti
Verdures que tinguem a la nevera
Ceba
una mica de mel (opcional)
sal, oli, pebre
Orenga per als tomàquets (opcional)

Procediment:

Tallem i daurem la ceba a la paella, quan la tinguem enrossida al gust li afegim una mica de mel.
Piquem les verdures i les afegim per a fer un pisto.
Mentrestant posem uns tomàquest al forn oberts amb sal, oli i orenga. També es poden passar per la paella però queda millor al forn.
Bullim la pasta i la barregem amb el pisto i els tomàquets.

5 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Estic molt d'acord amb ho que dius, estem anestesiats....
No es necesari una gran despesa per tenir un bon plat a taula, de totes maneres massa gent està passant gana, i nens petits que van al cole amb ls panxa buida.
Petons.

Anònim ha dit...

Sabemos de esto quienes, experiencia personal, albergamos el recuerdo de los años del hambre. Luego vino un tiempo de rebelión que era albergue revolucionario, no simple recambio como el que vienen practicando unos y otros en los últimos tiempos (desde el "de entrada no" hasta hoy mismo, incluyendo el carrillismo y los boys de las jóvenes y nuevas generaciones), dicen algunos que la misma mierda es... ¿Habrá despertar? Cuándo, cómo...
Berebundo de Atalante

Gemma ha dit...

Una gran recepta amb un rerefons molt bonic.
I el repte s'ha aconseguit: superar 3000 tones d'aliments recollits en un sol dia!!!!

Ricard Sampere ha dit...

He anat llegint diferents receptes de la campanya contra la fam.

La teva em sembla mol adient al tema... Però en algun blog he vist alguna, que ni per cost dels components, ni per les pijades de procediment, em semblaven adequades.

I en alguna em vaig fer la pregunta de "ha anat mai a comprar aquesta persona?". "sap quins són els preus actuals?".

No vaig comentar res per no ferir "més susceptibilitats", però aprofito teva plataforma per fer-ho..:)

Salut!!

starbase ha dit...

Ricard, tens tota la raó.

A alguns participants amb qui tinc més confiança fins i tot els hi vaig enviar algun missatge per a que modifiquèssin si no la recepta sí que incloguèssin més info del Gran Recapte o fins i tot els links al web de la campanya. Potser s'haurà de posar més clar en el futur o fins i tot ser una mica exigent amb el contingut bàsic que ha de constar al post :)