dijous, 20 de novembre del 2014

de pudim Molotov, recepta de postre amb nom revolucionari.


Aquest puding de la tradició portuguesa es diu Molotov, que ja ens agrada com a concepte en el moment social que estem passant. No pas perque personalment cregui en la violència, sino perque amb la de merda que tenim infiltrada en els òrgans de poder -en aquest sentit tenim una corrupció que és ben bé de pata negra- el que cal és una bona neteja i començar-ho tot de nova arrel.

L'origen del nom es correspon a un error ben curiòs ja que si originalment el pastis es deia Malakof en honor d'un general que en la  guerra de Crimea va prendre al 1855 una fortalesa amb aquest nom, quan a la primera meitat del  SXX en Molotov va esdevenir icona mundial el poble lusità en va  fer la traslació i el postre va mutar de nom per similitud fonètica.

Deixant a banda el nom, aquest pastís portugués és sensacional si sou -com jo- uns amants de la golafreria i la llepollia: és dolc dolcissim,  etèri i flonjo i  alhora contundent.  Ho té tot!


Recepta de puding Molotov
(Original a cocinando con Cristina)

Ingredients:

- 11 clares d'ou
- 7 cullerades de sucre si pot ser  glacé  o impalpable
- ½ suc de llimona
- Sucre caramel·litzat

Preparació:

Batre i muntar les 11 clares d'ou a neu durant 10 minuts.

Sense deixar de batre, afegim a poc a poc el sucre i el suc de llimona. Al  final posem una  mica del caramel per  a donar  un puntet de   color.
Seguir donant marxa a la batuda per uns minuts més. Untem la superficie  interna d'un motlle.


Afegir la barreja dins del motlle i colpejar lleugerament  per treure l'aire  en excés. Posar al forn a bany maria a 180 ºC durant 20 minuts. Després deixar reposar dins del forn per 2 ½ hores a 3 hores fins que es refredi completament.

Posteriorment refrigerar durant 4 hores, desemmotllar. Podem posar una mica de  caramel per sobre que  dona  brillantor :)

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Uau!! l'imatge es ben bé Molotov
Muas

Anònim ha dit...

Los portugueses suelen ser del todo contundentes con los dulces en general, sí.
Alberto Corazón de Sandi