diumenge, 16 de novembre del 2014

de pa de carbassa (opció de chorizo del pueblo)


Seguim amb els pans personalitzats que la Pakui ens prepara amb aquesta mà que se li va "trencar" ja fa ans a còpia de fer proves i combinacions. Em fa molta gràcia quan se li aigualeix una massa per exemple i la recupera 'a sensació'... dic gràcia per no dir enveja. Es clar.

Pa de carbassa (variació amb chorizo del pueblo included)

Ingredients:
500 g de farina
250 g de carbassa pelada
25 g de llevat fresc o un sobre de llevat sec
10 g de sal
10 g de sucre
Aigua 
Chorizo del pueblo si voleu la versió hardcore

Procediment:

Bullim la carbassa i l'aixafem un cop cuita. Recomanat posar poca aigua per a que el gust de la carbassa no es perdi i aprofitar aquesta aigua per a fer el pa.
Posem en un bol els ingredients secs (farina, llevat, sal, sucre) i li barrejem el puré de carbassa. Acabem de completar amb l'aigua de la cocció però sempre a poc a poc. Cal tenir en compte que la carbassa és molt humida i deixa anar aigua també per el seu compte i és fàcil passar-se de hidratació. Si ens passa.. s'afegeix una mica de farina.

Amassat: fem servir perque funciona i per pura vagància el mètode de autòlisi que ens va ensenyar el putuchef. En aquest cas tres meneos curts amb els descanos i posteriorment dues tandes llargues de repòs de dues hores.

Finalment al forn, en el nostre es cou en uns 25 minuts a todo trapo, ja que és de gas.

Els que volen el chorizo, l'afegèixen a la massa just abans de fer l'autòlisi. A la foto el teniu, és el petitet: molt tendre!

1 comentari:

MaryLou ha dit...

Boníssim!!! el tema de l'autolissi i tant que funciona!!! el putuchef és un artista!
Petonets