dimarts, 8 de setembre del 2015

de recepta: arròs, verdures, curri i carn.


Aquesta improvisació dominical és fruit de la orella atenta a un bon amic que em va explicar que ell fa servir les pastilles de curri japonés per a donar gust a salses que posa sobre arròs i carn arrebossada. Em va semblar una molt bona combinació i voilà... no va passar ni una setmana que ho vem tenir posat a taula.

La recepta és ben senzilla, i a més a més és molt apta per a tàper i em sembla que aquesta ha vingut per a quedar-se a la rotació familiar.

Arros, verdures i carn. Quin nom per a una recepta... heh!

Ingredients
Tres talls de llom de porc per persona
Uns 70 g d'arròs per persona
Espàrrecs verds 
Pebrot vermell
Pebrot verd
Bròquil
Un grapat de bolets (ideal shiitake, també serveix la gírgola o el infravalorat xampinyó)

Ou i pa ratllat
Dues pastilles de curri japonés semi picant
Sal i pebre

Procediment

Preparem les verdures tallant-les a troços de la mateixa mida, els possem a saltar en una cassola amb oli fins que comencin a estovar. Afegim els bolets també tallats i ho cuinem tot plegat. Al final, afegim sal, pebre i el curri. Si ens abelleix alguna altra espècia també li podem afegir, es clar. Reservem aquesta mena de pseudo-samfaina raruna.

Coem l'arròs (he aprofitat per a fer servir la olla elèctrica de cocció miracle ware, m'ha agradat com ha quedat el punt d'arròs) amb aigua i sal. El doble d'aigua que d'arròs per a que quedi fet però sec i suelto.

Finalment salem els lloms, els arrebossem i fregim i ja tenim la cosa enllestida.
Aquest cop no hi vaig pensar, però a la propera posaré la carn ja tallada en tires tal i com fan els orientals: tot per agafar amb els bastonets i sense necessitat de ganivet a taula. Tot i que  jo l'arròs... amb bastonets... no. :P