dissabte, 23 d’abril del 2016

de Burera Dairy, projecte formatger i solidari a Ruanda

Ja fa temps que via xarxes socials tinc noticies constants de Ruben Valbuena (Granja Cantagrullas), formatger hiperactiu que amb gran quantitat de feina i un indubtable talent (al 2012 es va esdevenir la #quesoparty on l'empirica comprovació va reblar les expectatives. Uns formatges brutals) és un dels referents del sector a nivell de tot l'estat.


Un dels projectes que en Ruben explica als seus timelines és de caire solidari -ja he dit que és un no parar de noticies làctiques aquest home!). Concretament es tracta de la posada en marxa d'una formatgeria a Kidaho (Ruanda) on juntament amb Queseria Cultivo -projecte del que Ruben també forma part- .
Factoria que també elabora mantega i ikivuguto -un tipus de llet fermentada tradicional- que dona vida en aquesta zona rural del país.

La marca #BureraDairy és una versió del conegut 'no els donis formatge, ensenyal's a fer-ne'. Implantant la metodologia productiva en una marca és probable que aquesta serveixi per a que altres comunitats i productors es sumin al carro i sigui un pol de desenvolupament per a la zona.


El projecte està iniciat però encara no culminat i podeu veure tota la info i explicacions a la web
http://queseriacultivo.com/content/proyecto-cooperacion-ruanda


Com que el projecte és encara obert, hi ha una forma senzilla d'ajudar al seu finançament, comprant bossetes de te a la web del projecte:

http://queseriacultivo.com/content/rwanda-rukeri-te-negro-bio-op-organico-pack-2-latas

De vegades la vida mola, i avui que és Sant Jordi en tindem una bona mostra al carrer. La gent demostrant estima a través dels llibres i les roses... no està malament. I la certesa de que d'alguna manera a Kidaho ara ho tenen una mica menys complicat que fa un temps. I és gràcies al formatge i l'esforç de moltes persones. És un bon dissabte aquest, osties!