diumenge, 17 d’abril del 2016

dels sopars temàtics de Sergi de Meià. La feina de la formiga amb la brillantor de la cigala

Sergi de Meià és un cuiner de compromís i feina. La seva cuina radicalment catalana és delicada, tècnica, potent i honesta. Fins aquí el resum, passem a la  materia.

Un cop al mes proposa sopars temàtics, un menú basat en una gastronomia forana. Perles concentrades que no són (no podrien) ser un resum, sino una entrada a la cuina  protagonista.

En el nostre cas ha estat la cuina marroquina. Un àpat fantàstic amb gustos diferents d'una cultura tan propera que resulta xocant no tenir-la més controlada. Grans plats com la extraordinaria llengua de vedella amb salsa vermella, la pastilla de colomí amb kilotons de potència o la finíssima terrina de mollera amb maionesa de tomàquet. Sensacional.

Aquesta proposta mensual em fascina i em desperta admiració.
Ni es fàcil (receptes noves cada cop), ni és cómode (receptes noves cada cop!!), ni aparenta ser gaire rendible (tanta feina per una sola nit de servei, nchst!)...  però és en tot cas la projecció una manera de ser. Ara ha augmentat l'aposta amb un mercat de proximitat en que els productors presenten el seu material del bueno i en Sergi després el cuina per als assistents. Una altra idea molona.

Ja han passat unes setmanes i el pòsit del sopar no ha fet sino refermar la meva opinió. Sergi de Meià és un xef que es treballa un camí de formiga executat amb brillantor poètica de cigala.

SOPAR MARROQUÍ AMB SERGI DE MEIÀ

 Amanida de carxofa i taronja

Amanida de llengua de vedella amb salsa vermella i verdures

Pastissets de peix de roca, ous de guatlles, maionesa de tomàquet i pebre vermell picant

Pastilla de colomí i ametlles

Xai anyell mehzeh, amb cuscús de safrà, festucs, panses i gingebre

Proper sopar INDIA I NEPAL - Dijous 21 d'Abril.
Thengai sadam, ari nellikkai urugai, urulaikizangu vadai, masaledar krkhura i un curri de pollastre.
Preu: 60 euros
Co-lateral info: També hi ha una proposta de sopar amb jazz en directe, aquest serà el dijous 28.Bonus extra ball, foto treta del timeline del muyayo...

Lo dicho y más :P


1 comentari:

Anònim ha dit...

Art!!!
Xavi Cugat.