dilluns, 31 de gener del 2011

de j'acuse d'or?


Molts ja sabeu qué són els premis Bocuse d'Or. Per als que no, aquests premis són una mena de campionat del món cul.linari oficiòs (ja que no existeix l'oficial). Sota el nom d'aquest cuiner mític que va revolucionar en el seu moment les bases de l'ofici.

Deixem a banda que jo tinc sentiments contradictoris al voltant de totes aquestes competicions on els participants s'aixopluguen sota l'ombra d'una bandera i acabem escoltant l'himne nacional del guanyador... mai m'hi he sentit gaire còmode.
Però el món és com és i això no ho canviarem.

Tot llegint el blog elcaracolpicante (dels cuiners Fernando i Carmen), em vaig trobar amb unes interessants reflexions sobre el paper de la representació espanyola fetes desde la òptica del professional.

"Está claro que no sabemos jugar en esa competición. Se nos escapa de las manos (del presupuesto, del hecho histórico diría yo) y hace evidente las carencias de una cocina que se sustenta en el éxito de unos pocos ejemplos basados en el genio y el ingenio que de ninguna manera representan la realidad de nuestras cocinas."

Com que les he trobat molt interessants i ells m'han donat el permis, us he enllaçat la seva reflexió. Si hi aneu, descobrireu un blog interessant.

El video oficial dels representants d'Espanya no el poso perque ... no n'hi ha.
Sorprenent? Doncs potser no: es va haver de fer un sopar de suport al cuiner escollit per a recaudar diners i poder-se presentar al concurs.



A continuació teniu el video del cuiner guanyador, el danès Rasmus Kofoed.




1 comentari:

ANGELS CUINA ha dit...

ENTREVISTARON AL COCINERO QUE REPRESENTABA A ESPAÑA EN EL PROGRAMA LA VENTANA DE GEMMA NIERGA... SE FUERON "PA LA FRANCE" CON 2 AUTOCARAVANAS ALQUILADAS Y LOS ENSERES"ENCIMA"; EL EQUIPO DORMIA,COMIA Y PREPARABA SU TRABAJO EN CONDICIONES INFIMAS...VERGONZOSO!Y PENSAR QUE LA GASTRONOMÍA ES UN DE LOS "FUERTES TIRONES" A NIVEL DE TURISMO...LANZO UNA REFLEXIÓN...LA GASTRONOMÍA NO ES UN ARTE? NO SE CREA? PORQUE NO CONSIDERARLA TB UN ARTE AL IGUAL QUE EL CINE POR EJEMPLO? SE QUE HAY CRISIS...PERO EL SECTOR DEL TURISMO Y LA GASTRONOMIA DE NUESTRO PAIS HA SIDO, Y ES, UN PILAR FUNDAMENTAL PARA LA ECONOMIA DE ESTE PAIS...AHÍ LO DEJO...