dimecres, 26 de gener del 2011

de Modernist Cuisine, quines fotos!!

N'hi ha que no si posen per poc. I també n'hi ha que no necessiten avia per a agradar-se.
Els autors de Modernist Cuisine, una col.lecció de llibres amb fotos al.lucinants, asseguren que el seu llibre canviarà la forma de veure els llibres de cuina en el futur.


Modernist Cuisine is a six-volume, 2,438-page set that is des­tined to rein­vent cook­ing. The lav­ishly illus­trated books use thou­sands of orig­i­nal images to make the sci­ence and tech­nol­ogy clear and engaging.

"Cuina Modernista és un llibre de sis volums, 2.468 pagines en conjunt que està destinat a reinventar la cuina. Els llibres, pròdigament il.lustrats, utilitzen milers d'imatges originals per a fer la ciencia i la tecnologia clara i estimulant."Reinventar la cuina, con un par. Ferràn, t'han jubil.lat.

Per les imatges que en efecte han penjat a la seva web, pot ser una autèntica meravella gràfica i fins i tot m'aventuro a proposar que probablement també ho sigui a nivell d'explicar quins fenòmens fìsics i químics actuen en els processos de cuina.

Ara, que la xul.leria que destil.len també és digne d'estudi. Quins campions!!


Com hem comentat abans, el conjunt de sis volums estarà estructurat d'una forma que m'ha semblat molt llògica i entenedora:

1. Història i fonaments.
2. Tècniques i equipaments.

3. Animals i plantes.

4. Ingredients i preparacions.

5. Receptes de plats.

6. Manual de cuina.


Si hi esteu encuriosits, us recomano que llegiu aquest interessant pdf amb la historia de com van neixer i com s'han 'cuinat' aquests llibres: PDF AQUÍ


Si en efecte aquests llibres seràn un pou de divulgació i coneixement de la ciencia i la cuina o bé només serà una esplèndida col.lecció d'imatges al.lucinants ho sabrem a partir del Març del 2.011 que és quan està anunciat el llençament.
Però tenen una pinta ultra-sexy els campions.

També vull deixar clar que com no podia ser d'una altra manera, el preu que he vist a amazon per la reserva també és de talla elefant.
Quasi 300 lliures el conjunt, així que de moment està fora de les meves possibilitats.

Haurem d'esperar a que la xarxa de biblioteques públiques ens ho posi a l'abast o demanar algun favor a l'equip de la sèrie que ho està petant a les meves nits de diumenge.

12 comentaris:

mercè ha dit...

Sóc una mica reàcia a tanta "sofisticació" a la cuina. Això de reinventar, innovar i d'altres verbs...em provoquen una mica d'urticària...De tota manera no vull deixar de dir que només les fotografíes que mostres són autèntiques obres d'art, i que com molt bé dius, està per veure si es queda en això o realment ens deixen a tots sorpresos amb fonaments,receptes i explicacions que mereixin la pena. Així ho espero, perquè una cosa és ser original i enginyós a la cuina (fantàstic i saludable) i una altre és jugar a veure qui la fa més grossa... Una abraçada!

Sara Maria ha dit...

Quines fotos!! Llàstima del preu... Ja l'ha vist en Martí????

Sara Maria ha dit...

459,28 euros a Amazon France

Petita cuina ha dit...

Aquesta entrada es molt i molt d'interessant, , llastima que tinguin un preu tan elevat, de bon grau em faria amb ells.

Salut!!

Anònim ha dit...

Nen,les fotos són genials!!! i suposo que e contingut també pot estar prou bé. S'ho han currat!

òscar ha dit...

Si avises a Timothy Hutton, per mi, abans dels espectacular llibres, demana-li el telèfon de Natalie Portman.

Ell ja s'n va enamorar quan era només una nena a "Beautiful girls". I jo darrera seu :)

Com Gat i Gos ha dit...

Molt guapes!!!!...... El marbre i la pared de la nostre cuina són negres: Si esclafo un ou i faig una serie de fotos ràpides mentre regalima per la pared creieu que quedarà igual ??????

Pantxeta ha dit...

Si hubiera una BIBLIOTECA de acceso público, ESPECIALIZADA en cultura y gastronomía, donde se recopilara y protegiera dicho patrimonio GRAFICO...

Podríamos disfrutar TODOS de esta espectacular publicación y de otras muchas joyitas...

Salut!
PAntxeta

Martí ha dit...

Le simategs em tenen alucinat! Sols per això ja val la pena!

M'ho plantejaria si estigués en "cristiano" que el meu anglès és força bàsic i per entendre la meitat de la meitat ja no val tan la pena...


M'ha donat varies idees fotografiques!


:D

Massitet ha dit...

Quines fotos i quins llibre, no? Semblen una barreja de receptari, història de la cuina i McGee amb fotos acollonants i tota la high-tech disponible per cuinar i explicar com es va. Vamos flipar, palabra!
Ara, ja ho dius tu: a veure si alguna biblioteca s'ho curra! Amb aquest preu, l'altra alternativa és muntar una cooperativa de lectors... ;-)

Gràcies per socialitzar aquesta joieta, mestre! ;-)

starbase ha dit...

mercè, en canvi a mi m'agraden les novetats -no totes, es clar. Només les que m'agraden- i sobretot m'agrada una aproximació que ens expliqui que està passant realment quan cuinem un aliment.
A alguns els hi resulta irrellevant, però en el meu cas m'atrau moltíssim.

Sara Mari, he parlat amb ell i les ha vist. Ja les tenia controlades, és un campió :D

Nuria, gràcies. El preu és matador, la veritat. :(

Gemma, amb el preu que té el contingut també ha d'estar bé sino se'l menjaran amb patates XD

Òscar, si de cas que em passi el de la lladregota de la serie, la Parker. Val i el de la Reina Amidala per a tú... :D

Comgatigos, jajajaja quina imatge tan bona imaginar a un blocaire esclafant ous per a fer fotos XDD

Pantxeta, si hubiera de eso esto sería Alemania o similar. Quicir, que hasta seria un pais que funcionaria y todo... en fin. :(

Martí, ha saltat l'alarma de alerta Martí amb idees... sensacional!! :)))

Massitet, el meu nivell de generositat no arriba per a compartir un llibre com aquest. Seria com en Gollum... mitessssssoro!! Gollum!! :D

Ruben ha dit...

Les fotos són una autèntica canya... això de partir una paella pel mig i que no vagi tot a fer punyetes és divertit :-)