diumenge, 9 de gener del 2011

de Fòrum Gastronomic Girona 2.011. Vine a la festa!!

Ara fa dos anys.

Ara fa dos anys, aquest bloc decuina era una experiència bàsicament íntima, indefinida i individual. Cuanta i, no?
Doncs ara fa dos anys el Fòrum Gastronòmic de Girona 2009 va ser un punt d'inflexió.
Siguem sincers, no us puc dir que el bloc sigui ara una cosa gaire més definida, realment.
Però, a veure, fa dos anys a Girona hi vaig arribar sól i vaig marxar amb un sac plè de somriures i una agenda plena de persones extraordinàries.

Aquell cap de setmana vaig començar o consolidar un seguit de coneixences amb altres blocaires dels fogons que byte a byte i complicitat a complicitat han esdevingut una autèntic tresor del que estic particularment orgullòs.

SuperCalpena comprant un ganivet de ceràmica (first time que vaig veure'n un a la vida real), Els vermells divins fent la cigarreta a la terrassa, en Massitet donant dades sobre l'acidesa de la massa mare d'un forn conegudíssim a Barcelona, amb el cocinillas omplint la butlleta per al sorteig de l'ampolla de vi tamany mega magnum de la muette, En Txaber cocinero fiel aixecant la càmera amb el trípode estil Espartacus, la Sara Maria fent...

Al marge de les activitats més oficials, també recordo intensament una interessant conferència-coloqui sobre el blogger i els blogs gastronòmics amb en Manuel Gago i en Roberto el pingue. En Roberto el pingue!! You can touch your idols, man!!

La setmana passada, donat que ja no podia aguantar-me la emoción, la intriga i el dolor de barriga vaig decidir contactar amb la organització del Fòrum Gastronòmic. I molt amablement em van confirmar que aquest any tornaràn a acreditar els blocaires gastronòmics com a premsa.
Es a dir, que tindrem accés a les activitats, cicles i conferències i també a la sala de premsa per a fer les nostres cròniques.
Es a dir, que tornem a tenir FES-TI-VAL.

Només afegirè dues coses.
La primera és agrair sincerament a la organització del Fòrum el tracte que dona als blocaires gastronòmics. Un tracte que va saber engegar a temps, deixant clar que no es tracta d'una 'apujamenta al carro' que és el que darrerament ha succeit (de forma inevitable, que tots sabem en quina societat vivim).
I la segona cosa és animar a tots els blocaires gastronòmics a que s'acreditin durant la setmana a la web del Fòrum Gastronòmic, que hi vagin, que passegin i que mirin de contactar en persona amb altres blocaires amb els que tinguin relació i feeling.

Estic segur que aquest any ho tornarem a gaudir moltíssim, per que de fet ja ens hem estat enviant correus per fer una trobadeta, oi companys? :D

PD: Segons m'han comentat, aquesta setmana s'habilitarà a la web el procés d'acreditacions. Podeu anar fent les comprovacions Aquí.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes i moltes gràcies per tant bona informació. Jo ho tinc aprop i m'agradaria fer-hi un tomb, a veure si pot ser. Miraré les dates i això de les acreditacions. Carai, això de tenir un blog, a partir de passar-ho bé a la cuina, conèixer gent nova i compartir veig que té molts altres privilegis que mai m'hagués imaginat, jejejeje!
Una forta abraçada i moltes i moltes gràcies per estar sempre a la última.

Sara Maria ha dit...

Realment va ser un moment important per molts de nosaltres, alguns no hi varem anar sols, recordo un esmorzar amb unes meravelloses magdalenes de la Cuina vermella abans de marxar cap al Forum... I allí varem poder-nos trobar amb altres, com tu, el gran mestre Martí, i com dius, el Pingue, i el Gago...
Gràcies organització, us heu convertit en un punt de trobada important, un referent, per als blocaires catalans!

Ruben ha dit...

Ep, acaba just el dia del meu aniversari (sí, faig anys per Sant Tejero), no descarto fer-hi una visita el diumenge 20 :-).
A veure si puc tirar fotos i fer-ne la crònica un any més tard XD

Es va fer un intent de trobada blocaire gironina (tot i que a mi em van convidar des de Vic), es podria intentar fer-ho coincidir i anar a fer baixar el fòrum Girona XD

josep ha dit...

Superòscar, ràcies per la informació!

Anna de Llepadits ha dit...

Gràcies Oscar,

No m'ho perdo!

Anna

Gemma ha dit...

Aquest any tampoc fallarem a la cita! Ja estic esperant que arribi el dia ;)

Unknown ha dit...

jeje... jo a la vora ho tinc, ara, necessitaríem uns fòrceps per fer una mica de lloc per encabir-me..!!! :D
Que vagi molt bé!!!

Cuinagenerosa ha dit...

jo no hi era, fa dos anys, però l'any passat vam anar al fòrum de santiago i aquest any no puc faltar al de girona, que cau força més aprop ;)

eSedidió ha dit...

Pues va a haber más prensa que público, por lo que veo.....
Dentro de nada le veo comisionado para ir por el mundo adelante a hacer críticas de chiringuitos. No vuelvo a apear el tratamiento de usted (y me estoy pensando en pasarle a usía, quién sabe si a vuecencia....)

starbase ha dit...

Gemma, ja es pot descarregar el formulari jejeje. Endavant i de res dona!!

Sara Maria, oi que va ser com posar una llavor en un terreny fèrtil?

surfzone, com ja hem parlat per twitter... aquesta vegada em sembla que si que coincidirem! :)

josep, de res. Amb vosaltres podem comptar el diumenge? :D

Anna, perfecte que ja fa molt que no hem coincidit hehe

Gemma, es que a veure, si no vens doncs no hi ha Fòrum ehhh. Que els hi he preguntat i m'han dit que és obligat que vingui la cuina de casa!!

Mandarina, no se exàctament si vols dir que per aquestes dates tindràs una criatura. Si es el cas... moltes felicitats es clar!!

Manel, al de casa no hi pots faltar :D

eSedidió, jo per mi vale però necessito un pressupost inicial i obviament unes correcions a l'alça. Que ja se com funciona la cosaaaaaaaaa XD

Cuinetes-Carme ha dit...

Òscar, ets un crack, estàs sempre a la última de tot.
No m'ho puc perdre i amb la companyia de tots vosaltres encara més.
Espero estar amb tots vosaltres, si feu alguna cosa ja m'ho faràs saber oi?
petons i records a les teves noietes.

Visc a la Cuina ha dit...

Que bé que expliquis tot això perquè em semblava un món inabastable! M'ho apunto a l'agenda, visc a deu minuts a peu de la fira!!!

Carmen ha dit...

Moltes gràcies per tota aquesta informació. Segurament podré fer una escapada.
Estaria bé aprofitar i fer un altre intent de trobada, a veure si ens animen.
Petonets

Unknown ha dit...

nooooo per ara no anirem de bateig!!! Oblida el comentari, a vegades em patina la neurona..!! Ara sí: jo represento una cuina populista, aferrada a la tradició, on no hi ha lloc per l'avantguarda que se sol parlar en un fòrum.... ara que us veig a tots tan animats, que cada vegada tinc més ganes d'anar-hi!! :)

xaro ha dit...

Gràcies per tot Oscar, jo ja vaig venir a l'anterior i ja he demanat les acreditacions pel d'aquest any!!!!!
Ens veiem allà!!

Anònim ha dit...

Hecho!!!!!!
nos veremos alli!!!!!!!!!!!!!

Manuel ha dit...

ups, el anónimo era yo...

Cuinetes ha dit...

I tant que vindrem a la festa!!!! :D
Jo encara recordo el dia que ens vem conèixer al Fòrum!!! I després al curs de Cuina del Lienas, a les trobades blocaires, ... és genial!!! I ja han passat dos anys! Buuuuffff!!!
Una abraçada Òscar!!

Fem un mos ha dit...

Nosaltres no varem assistir al anterior, doncs encara no érem blocaires, però aquest any ja hem enviat la sol•licitud, esperem poder trobar-nos el diumenge.
Una abraçada