divendres, 19 d’agost del 2011

d'aprofitament de luxe edition

Amb el bacallà portugués que ens va sobrar el meu pare ens ha muntat avui un arrosset a la seva manera, que entre altres caracteristiques significa que està fet al microones.

El perqué el meu pare fa servir el microones per a coure molts plats (arrosos, verdures, pastissos de verdura, pasta,...) en comptes de fer-lo servir com la gran majoria de persones: com a estri per escalfar la llet del matí i per descongela, és un d'aquests fets curiosos de la vida que demostren que sovint no pesan lo años, sino que pesa l'anquilosament mental.

Simplement es va agafar el microones com una eina poderosa i amb els anys i les probes ha aprés a treure-li molt més suc del que fa el comú dels mortals. Bravo.



Arrós de bacallà al estil del meu pare.


Ingredients:


Aprox 600 grams de bacallà dessalat i net d'espines
Un litre o litre i mig de fumet de peis sense sal
Unes dents d'all
Mig got d'arrós per persona (ha fet per 5 persones)
Una mica de safrà


Procediment:

Tallem el bacallà en làmines i el submergim en el brou prèviament escalfat al microones. Ho remenem una mica i ho tornem a posar al microones uns tres o quatre minuts. L'objectiu és que el gust del bacallà passi al brou. Jo haig de comfessar que aquí tinc una discrepància amb el pater, ja que sostinc que es sobrecou una mica el bacallà, encara que de cap manera pot quedar sec ja que està sempre submergit en el brou tant en aquesta fase com quan hi afegim l'arrós.





Saltem els daus d'all amb el minim d'oli possible, afegim l'arròs a la paella per anacarar-lo i finalment hi posem el safrà per a que no es cremi. Ho aboquem al recipient del bacallà amb el brou i procedim a coure al microoones durant els 16-18 mins habituals.

Llògicament anem controlant i si fes falta afegim una mica més de brou que hem de tenir en reserva.

2 comentaris:

Arantxa ha dit...

Eso es sacarle partido al microondas y lo demás son tonterías... porque la verdad es que tener ese super aparatejo en la cocina pa calentar la leche como nos pasa a nosotros pues como que mucho sentido no tiene.

Me la apunto la receta pa probar un día y amortizar el microondas ;-)

La cuina de la Isabel ha dit...

Quin arrosset mes bó!!.
Lo del microones, fantàstic, jo soc una fan i el faig servir molt.
No per tot, però per a mi es un grand ajut.
Una abraçada