diumenge, 12 d’agost del 2012

de VacasLocasWorldTour (I)

Una de les grans meravelles que té la Portugal gastronòmica és la qualitat general del seu bacallà salat. I dic bé al dir salat perque al contrari que a casa nostra, els portuguesos no tenen cap tradició de vendre el bacallà ja dessalat. Això cadascú s'ho ha de manegar a casa, amb el punt corresponent de sabor i demés.

Cal també apuntar que el bacallà portugués és força més curat i sec que el nostre. De forma que personalment mai he aconseguit rehidratar-lo de la mateixa manera que ho fan els professionals bacallaners dels nostres mercats. Normalment no arriba a aconseguir un color totalment blanc, sino que alguna altra zona encara conserva un color més semblant al nacar i també una textura més fibrosa. Saborossísim això sí, com us dic aquí el bacallà que pots comprar de 'normal' al hipermercat és molt superior en qualitat al dels nostres linials.



Per això, perque és una recepta que a tota la familia ens encanta i també perque els pares tenien la mòmia reservada desde fa uns mesos avui ens han rebut amb una esqueixada extremenya ben especial. I a sobre per sopar, per allò del procés d'aclimatació han caigut uns pebrots escalivats, un chorizo blanc i un chorizo colorao del poble i unes albergínies en vinagre.


Altres petites joies i meravelles ens esperen (espero) aquesta gira mundial de 'La Banda' que ens estem marcant... avui de moment a banda de sobre les estovalles també hem tingut altres petits moments deliciosos...





1 comentari:

Ruben ha dit...

Per què miro això a l'hora de dinar? Per què???

M'ha agradat molt el comentari de "la mòmia" XD