dilluns, 20 d’agost del 2012

de tapas 2.0 per Salamanca

De camí cap a Galicia vem decidir fer una paradeta a Salamanca, ciutat que encara no coneixíem i que en rigor no podem dir que coneixem: Ningú coneix una ciutat en hora i mitja.
Però ens va servir per a passejar per el seu casc antic, imaginar com seria allò tot ple de hidalgos castellanos amb el florete penjat a la cintura i evidentment, per a fer una visita a la seva catedral.


Per cert, amb la catedral de fondo una noia es feia una foto amb el pitram a l'aire. No se que pensarien els hidalgos antics del tema. Deu ser el segle XXI o el retorn dels anys hippies, o que se jo. Vivim temps extranys.
Ningú es va queixar.

Aconsellats per en Roberto via twitter i en rigoròs directe, vem acostar-nos a Tapas 2.0. Més dospuntozero no podia ser la cosa, realment. Aquest establiment és una gastrotasca situada ben a prop de la catedral on vem poder gaudir d'una proposta de tapes sí, però tapes amb un punt creatiu. Com que portem totes les vacances d'un sensacional i fantàstic classicón que espanta, ha estat un reequilibri excel.lent. Ja ho he dit altres vegades: no té sentit dibuixar un front de batalla entre cuina moderna i cuina clàssica, hi ha cuina bona i cuina dolenta. Com veureu a continuació, a Salamanca la vem gaudir de molt bona.

Vem tastar una sardina 'Monaguillo' marinada amb maracuià. L'àcid d'aquest fruit li dona un punt fantàstic i alhora et permet viatjar per sabors que no són els clàssics citric o acètic.



També un bocata que fins i tot té un premi, el CRISTO 2007. Llagostins, pernil i brots tendres. Estava bó, però és el que menys ens va impresionar de les tres tapes. No és per fer-lo nostrat, però IMHO amb pa amb tomàquet estaria encara millor.



I finalment un putu festival de luz, color, sabor, sonido, textura y goce supremo. Una combinació d'ou cuit a 66 graus, patates potxadetes com per a fer truita i una excel.lent morcilla. Tot barrejat et feia caure els calçotets de gust i ascendir l'ànima al cel del paladar. Brutal.


En definitiva, la paradeta a Salamanca va ser fantàstica i ja tenim localitzat un local més on gaudir molt tot seient al voltant d'una taula. No vem poder tastar els callos que ens havia recomanat en Roberto perque no els tenen durant l'estiu, però aquest ou amb patates ja valia la sortida de la Ruta de la Plata per si mateix.
Personal amable i eficient, hi tornarem sempre que tinguem ocasió.

Tapas 2.0 Gastrotasca
Felipe Espino 10
Salamanca
Tel 923 21 64 48