dimecres, 22 d’agost del 2012

de recepta d'arròs caldós de bacallà


Un arròs que he preparat a la familia galega aquesta setmana. Simple i caldós, molt adhient per a la fresqueta que estem tenint per Bergantiños aquesta setmana i que segons llegeixo per twitter és ben diferent de la calorassa que corre per el Mediterrani.

Arròs de pebrot i bacallà.

Ingredients:

Uns 600 grs de bacallà dessalat
Dos pebrots verds
Dos pebrots vermells
Una ceba tendra ben grossa
Un tomàquet ben madur
Dues dents d'all
Mig porro
Mitja albergínia que corria per la nevera i s'ha apuntat a la festa
Una culleradeta de pebre vermell de la Vera
Sal, oli d'oliva i pebre
Brou suau de pollastre o fumet de peix (o aigua)

Procediment:

Tallem la ceba ben fina i la posem a la cassola amb oli i un punt de sal. Foc suau fins que es torni transparent. Afegim els pebrots  i la alberginia tallats també en brunesa ben petita i el tomaquet ratllat. Ho tenim a foc suau sofregint com a mínim uns 15 minuts. Moment en el que acabem d'afegir el porro i els alls tallats. Ja tenim un sofregidet. Al final de tot, jo hi he afegit una cullerada de pebre vermell de la Vera (pimentón de la Vera).

Mesurem l'arrós i per cada mesura d'arrós preparem tres de brou o fumet. Primer afegim l'arrós, donem unes voltes amb el sofregit i al final afegim el brou ben calent. Rectifiquem de sal i pebre i hi afegim el bacallà tallat a daus grans. Jo ho faig així perque si el poso abans amb el sofregit al donar-hi voltes es desfà i m'agrada que quedin els daus el més sencers possible. Ho coem 16 minuts. Com heu vist, jo l'he fet caldòs, si li poseu menys brou o fumet us sortirà progressivament més sec.


2 comentaris:

Xavier ha dit...

Gràcies del teu comentari! Com bé dius, aquest arrosset és ara impensable al nostre país. Fa uns dies que la calor és insuportable a Mallorca!

Per cert, que he cercat el mot al diccionari de la Real Academia Galega i també existeix "boroa" però la remet a "broa".

Salutacions i caloretes! ;)

starbase ha dit...

Doncs aleshores broa, que és com ho diuen a la meva familia. El que passa és que jo ho havia vist escrit en un parell de llibres com a boroa i havia deduit que era la forma correcta i tal. Meeeeec :)

Salutacions!!