divendres, 13 de setembre del 2013

del camp al mercat. Agricultura de proximitat



Si us doneu pressa encara sou a temps de visitar la exposició que s'ha muntat al Palau Robert, sota el títol de 'del camp al mercat'. Una mostra centrada en donar de forma molt visual les dades certament colpidores sobre quins i com són els aliments que arriben desde horts i explotacions de tot el món fins a les nostres taules. I es que només el 7.6% dels aliments que passen per Mercabarna tenen origen a la provincia de Barcelona. Mercats globals i productes viatgers. Si sou fans del Km0 i la filosofia Slow Food millor aneu-hi mentalitzats, que patireu.

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.


Una de les dades que més m'ha agradat és la visualització de quina quantitat de terreny és necessari per a mantenir a la població catalana. Penseu que amb una illa de l'eixample es pot proporciona aliment anual.. per a dues persones. Sembla poc, oi? La terra fa falta per a viure, i no en som prou conscients tot comprant en aquesta mena de empaquetament Zip dels aliments que són els lineals dels supermercats.


Al final de la exposició hi ha una simulació de cambra frigorífica, amb el que semblen d'entrada unes caixes de trasegar verdura que en realitat és una representació gràfica de aliments per el seu origen.Es a dir, com més alta la columna, més quantitat d'aquest aliment provinent d'una determinada zona.



Al loro amb la patata francesa...


Teniu fins al dia 15 per a fer-hi un cop d'ull. Es a dir, que és una pena no haver-ho descobert abans :)

1 comentari:

Gemma ha dit...

Ep! Doncs se m'havia passat per alt aquesta exposició. Gràcies per avisar, perquè el tema és molt interessant. A veure si arribo a temps...