dijous, 5 de setembre del 2013

de Bar Celta Pulpería al c de la Mercè 16


NOTA via comentaris:El local s'ha traslladat al Carrer Princesa 50. Són els mateixos propietaris, el mateix equip i el mateix concepte. 

Bar Celta Pulpería és exactament el que pregona amb el seu nom
: un bar on la especialitat és el pulpo a feira i altres productes gallecs com els pebrots de Padrón, els xoriços i criollos i com ja hem dit el pop tradicional.
Està situat al carrer de la Merçe, a tocar de la zona del Born i de la Barceloneta, o sigui que és un lloc excel.lent per a començar amb força una ruta de tapeo inmisericorde com la que ens vem regalar amb la familia aquest passat cap de setmana. I com que la reina del meu cor és galega, a sobre hi tenim el toc sentimental!

El local és força gran, i encara que al final de la barra en forma de U hi ha unes taules per seure, barrufa molt més aposentar el cul al taburet a peu de barra i gaudir de la visual de una enorme quantitat de tapes i raccions oferides darrera dels imprescindibles i protectors vidres (say No als bars que posen els pintxos i tapes a l'abast de les respiracions i esternuts de la parroquia, gràcies).  Un festival amb una truita de patates que fa un pam d'ample, croquetes, bombes, mini bombes, puntillitas, patates tallades a la brava, pebrots, xoriços i no-se-quantes-coses més.


Tot bó, encara que la salsa de les braves va resultar massa brava per a la nenaza que signa aquesta entrada i el pulpo a feira si no porta cachelos a sota a mi no em sembla tant a feira. Els preus ben raonables excepte la especialitat de la casa, el pulpo a feira, que a tot arreu és car però aquí encara ho és més. Però molt més. Ara bé, està ben fet i no son pas els habituals fragments de goma amb pebre vermell que de vegades trobes per aquestes barres de Deu. El meu favorit va ser un excel.lent xoriço que va acompanyar a un altre xoriço per repetir, amb una cunca -aquests petits 'bols' de ceràmica per a pendre el vi- (Ribeiro, porsupuesto).

En definitiva, un local molt recomanable en el que donar-se un regalet i tastar moltes i diverses tapes i raccions totes amb un caracter tradicional molt marcat. Sense més finura que la feina ben feta i endavant les atxes. Grande!


Bar Celta Pulperia
c/ de la Mercè 16
Barcelona
Tel 933 15 00 06

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si bien en principio semejádoseme un cabezón, anotaré la duda: lo del primer plano de la tercera foto, ¿es una bomba? Menudo bombón.
Berebundo de Atalante

Ricard Sampere ha dit...

Aquest i altres de la zoma els conenc de l'època en que estava més vinculat a la UPF i anava sovint a l'edifici de P. Mercè...

I el del peixet fregit la Plata..

I encara hi tinc més records i molt més antics, d'unes rutes que ens feiem des d'aquí i acabavem al Bar La Patata (q no deu ni existir) al Passatge d'Escudellers

Batalletes.....;)

Joan-Marc Miralles Bellera ha dit...

El local al Carrer de la Mercè ha tancat i ara han obert al Carrer Princesa 50. Són els mateixos propietaris, el mateix equip i el mateix concepte.

starbase ha dit...

Gràcies per la informació Joan-Marc :)