dimarts, 3 de setembre del 2013

de Nas d'escuma, concurs de sommelier de cervesa


 Deia en Galileu que amb una bona palanca ell s'atrevia a moure el món. I es que on hi ha moviment hi ha vida i on hi ha vida hi ha esperança. Properament l'equip de Homo Sibaris organitza el premi 'Nas d'escuma', un concurs de sumilleria birrera on els entesos podran mesurar la longitud dels seus nassos i sapiència devant altres experts en l'art i la tècnica cervesera.

La veritat és que tot i que jo no soc precisament un gran bebedor de cervesa, el món de la cervesa artesana em sembla ben interessant i al llarg dels darrers anys he pogut coneixer alguns el.laboradors i els seus productes de la ma d'altres blocaires que sí en son molt bons coneixedors.

Així que aquest certamen de sumilleria cervesera m'alegra perque com he dit el moviment genera canvis i vida, i conec uns quants que xalaran amb tot el sidral que dedueixo que es muntarà al voltant del concurs. Només cal llegir el nom  d'algun jurat per a posar-se mediàticament palote en el millor dels sentits: gent de senderi i amb una capacitat comunicativa a prova de bomba com en Pep Nogué o en Ferran Centelles. Capos màximos del cotarro!! El cuiner ja ens va donar una volta per la seva terra a uns quants blocaires i en Ferran Centelles és el nostre putuidol del món del bebercio. També hi ha en Lorenzo Davobe, un megacrack del tema al que no he pogut gaudir en directe fins ara i en Sergio -el.laborador de Cerveces Gisberga-.

Ells seran els encarregats de valorar als concursants en funció de:

- Tener un buen conocimiento de cultura cervecera
- Saber realizar un buen servicio de cerveza
- Capacidad de maridaje con cerveza


L'objectiu final del concurs és el de promoure la cervesa com a producte gastronòmic que obviament va molt més enllà del la molt digna canyeta per a refrescar el gaznate que vengo seco.

- Ensalzar la cerveza como producto de primera en la gastronomía.
- Fomentar la presencia de la cerveza en la restauración.
- Captar el interés de los profesionales a cerca de las posibilidades de la cerveza.
- Resaltar la importancia del papel de los profesionales en la selección y servicio de la cerveza.


Tota la info i bases les podeu trobar a la pàgina de Facebook que han creat per al event: https://www.facebook.com/nasdescuma/info



Segons em comenta la organitzacio, el premi és de 1.000 euracos per al guanyado
r, tot i que segon i tercer classificat també rascaran alguna cosa però no tenim la dada. Així que ja sabeu, si us bé de gust demostrar el vostre coneixement cervesero ja teniu un bon lloc on anar gaudir amb altres locus del tema. El proper 28 de Setembre seran les eliminatòries i el 17 d'Octubre la gran final!!