dimarts, 8 d’octubre del 2013

d'arròs caldós de pop (ya no hay stop)

Aquest passat diumenge vaig voler provar una forma de coure el pop que mai havia fet a casa, tot i que n'havia llegit alguna altra vegada. Es tracta de coure el pop directament  en una olla a presió sense afegir-hi aigua ni cap altre element. Es a dir, pop en el seu suc, pop al 'vapor'.

Per a un pop roquer d'aprox 1,8 kilos vaig tenir la olla superràpida en posició 2 durant uns 15 mins aprox. Potser van ser 17, no ho vaig mesurar amb precisió. El resultat final el vaig fer servir per a un arròs caldós que teniu més endavant, però amb les parts gruixudes de les potes ens vem  fer un aperitiu 'a feira' amb una mica de pebre vermell de la  Vera, cristalls de sal i un bon raig d'oli d'oliva del poble.

Amb aquesta cocció, obtenim un caldo al final de gust molt potent (molt) ja que és l'aigua continguda en el mateix pop. Personalment penso que encara no tinc del tot dominat el tema del temps perque a mi per a menjar sol m'agrada més la textura final que tens quan bulls el pop a l'antiga. Però per a fer servir el pop dins un arròs o qualsevol altre element aquesta manera és més ràpida (barata!) i el resultat en sabor és fantàstic. Com us dic, la textura se va resentir una mica. No molt, però una mica sí.


Arrós caldós de pop roquer

Ingredients:

Un pop 
Dues carxofes
Dos pebrots (un verd i l'altre vermell)
Una ceba tendra
Arròs bomba
Sal, oli extra  verge d'oliva
Pimentón de  la vera
Unes cullerades de sofregit casola de tomàquet
Mig  got de vi blanc

Procediment:

Per a la cocció del pop:
Posem el pop net i sòl,sense aigua ni sal, en una olla superràpida en posició 2. Per a 1,8 kg de pop uns 17 mins de cocció. Al acabar tallem el pop en trocets menuts, excepte les parts mes guapes de les potes que ens les posem d'aperitiu 'a feira' :)

En una cassola posem a sofregir una bona quantitat de ceba tendra picada, quan s'ha enrossit una mica afegim els pebrots. Jo ja tenia les carxofes fetes d'abans, sino poseu les carxofes abans que els pebrots perque triguen més en fer-se.
Quan ja tenim  les verdures fetes, afegim el pebre vermell de la Vera i remenem uns segons. Aleshores el gotet de vi blanc i deixem evaporar. Finalment unes cullerades de salsa de tomàquet casolana i ja tenim el fons  preparat.


Aboquem el  pop i quan està calent hi posem l'arròs per a anacarar-lo durant un minutet o dos. Moment en que posarem el caldo de  la cocció del pop i  rectificarem de sal. Com que veia que no tenia prou caldo hi vaig afegir aigua,ja que el gust del brou era molt intens.


Coem durant uns 16  mins i  apaguem per a que s'acabi de coure amb el calor residual. A mi m'agrada caldoset caldoset!! :)


7 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Pop fet a casa!! I què me'n dius de l'oloreta que deixa a la cuina... això sí que és tenir el mar a casa! Bo, aquest arrosset!

Miquel ha dit...

tremendo arroz te has marcado con este pulpo que ha caido dentro de olla rapida

Teresa ha dit...

M'encanta el pop però no l'he cuit mai, em fa por que quedi dur ... l'arròs ha d'estar molt bo!

Teresa ha dit...

M'encanta el pop però no l'he cuit mai, em fa por que quedi dur ... l'arròs ha d'estar molt bo!

Paprika en la cocina ha dit...

Oscar, tu dirás lo que quieras, pero tiene una pinta el arroz y el pulpo que ya veo que no dejasteis ni las patas!!!

paki ha dit...

Ls fotos preciosas. El arroz -supongo- más!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El arròs té molt bona pinta, ara em vindría bé tenir un plat, que s'acosta l'hora de dinar.
Sempre he bullit el pop amb aigua, espantant-lo.
Petons.