dijous, 18 de novembre del 2010

de este vino SÍ beberé


No soc cap expert en vi, el ser abstèmi es lo que tiene. Però paradoxalment m'interessa molt el mon del vi. Un món on cada factor compta i que forma part de experiència gastronòmica d'una gran majoria.

Així, quan vaig tenir a les meves mans una ampolla de Syrah 2009 Tres Nadons de Ca l'Esteve vaig decidir esperar i obrir l'ampolla acompanyat d'algunes opinions més doctes que la meva.


El meu interès en aquest vi és doble, en primer lloc perque hi tinc una relació personal amb les membres de la familia 'calesteviana' i també perque aquesta pasada verema vaig tenir la sort de poder fer un cop de mà precisament veremant els ceps de Shyrah d'on surt aquest vi.

Per tant, i com que és qüestió de temps que el Shyrah 2011 vegi la llum, m'interessava molt saber quin tipus de vi em trobarè quan tasti el primer vi en el que he participat -molt mínimament- durant l'el.laboració.

I va ser aquest dissabte quan els vaig demanar a la familia la seva opinió aprofitant la trobada dels quatre aniversaris per un. I l'èxit va ser gran! Un vi de caracter, fort i potent que els recorda a l'estil dels Priorats més icònics.
Perfecte, no m'hi vaig posar per res doncs!

Per a aquesta entrada, vaig demanar també a la familia Esteve que em descriguèssin com veuen ells el seu Tres Nadons Shyrah 2009:


Procedent d'una petita vinya de 800ceps neix aquest shyrah. Un 2009 amb molta força,sa i estructurat, que per nosaltres representa l'elegancia de la sencilleça d'una sola varietat, una anyada i una producció de només 2000 ampolles.
3nadons sh '09 es un vi de terrer en el seu sentit mes ampli, es a dir, l'expresió d'un espai de terra amb microclima mediterrani, amb totes le seves conseqüencies.
Es va veremar per la segona setmana de sptbre'08, amb verema manual, vinificat, el.laborat i criat al celler de ca l'esteve.

Podem observar la força d'un color lilós, net, amb llagrima, transparent i amb un nas que ens ompla de tota la màgia dels shyrah, convinació de fruites, acidesa i amargants, tots ells ben equilibrats et fan en boca un moment de silenci i misteri, et transportanten com aquells vins màgics que sense saber perquè ni com acaben dient amb orgull... que bo és!

Esteve, encarregat de sala i somelier del restaurant.

Com veieu, il.lusió per a que surti no m'en falta... i ja li vaig donant voltes a quin plat serà l'encarregat de casar-s'hi...és greu, Doctor?

8 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

ets un abstemi ben curios, oi?
l'altre dia em vaig quedar amb les ganes de comprar una capsa amb els tres vins que elaboren a ca l'esteve, però a l'hora que vam marxar no estaven per vendre vi. segurament no trigaré a fer-ho, perquè tinc pendent anar a provar el famós arròs del xesco.

starbase ha dit...

A vegades penso que sóc curiós així en general hahaha. Manel, faràs bé de tastar l'arròs d'en Xesco. No ho poso bé, a veure ara:

faràs bé de tastar l'ÀRRÒS D'EN XESCO.

Si, en majúscules definitivament millor :-P

Petita cuina ha dit...

Ja veig que tot i ser "abstemi" i ho poso entre cometes ehhhh...jaja.
Aquest vi no t'el perdràs.

Ca l'esteve el tinc pendent, a veure si m'animo i s'em va la mandra de baixar fins bcn...jiji.
Petons i Salut per veure vi!!
Jaja

Gemma ha dit...

Aquí una altra abstèmia que també aprecia el món del vi :)
Segur que el Shyrah 2012 serà una anyada excepcional, je je je...
Mentrestant, apunto la bona recomanació que fas del 2009 ;)

josep ha dit...

M'afegeixo al grup "de quasi abstemis" ja que només bec vi (poc) en ocasions molt especials. Espero que tot el que diuen d'aquest vi ho puguis confirmar i rumia't bé el plat d'acompanyament.
Una abraçada

Pepin ha dit...

És gravíssim, estàs malalt de gastronomia (incurable), estàs malalt de enologia sent abstemi (això és impossible), estàs malalt de les coses autèntiques (!però si ja no existeixen¡), estàs malat de passió pel que t'agrada (bitxo raro, avui tothom passa de tot).
Excepte ser abstemi, a mi també m'agrada estar malalt de tot això.
Salut,
Pepin

La cuina vermella ha dit...

No, no és gens greu estimat amic. Si fos el teu metge, et recomanaria que un cop al mes et saltessis l'abstemisme i gaudissis d'aquest vins de la nostra terra (i de totes les terres del món mundial) que demanen ser disfrutats.

starbase ha dit...

Petita cuina, anima't dona que t'ho passaràs bé :)


Gemma, tu me comprendessss. Per cert, per error vaig posar 2012 en comptes de 2011. Però vaja, que la intenció és la mateixa :)

josep, no et dirè que hi penso cada dia, però si que hi he pensat una mica ja i tenint en compte que manca un any... uffff XD

Pepin, es gravissim? Doncs alehores és motiu de cesse. Menys mal que tinc la majoria absoluta de l'assemblea garantida X-P

Vermells, el salto quan algú m'explica el que s'ha buscat amb el vi (o cervesa) per que la meva curiositat és més forta que el meu 'abstemisme' :D