dijous, 23 de desembre del 2010

de petita pausa (receptari per a diabètics)


Fem una (petita) pausa en la serie dels entrants per a Nadal de les tres entrades anteriors.

Coses que pàssen a internet. Sovint bones.
Participo en un fòrum anomenat Gasólicos Anónimos i que va neixer inicialment per parlar sobre basquet, però que va acabar esdevenint una mena de Cheers on desde fa molts anys ens trovem per veure la vida comentada.

Ahir es va preguntar si algú tenia un bon receptari per a diabètics i em vaig adonar que encara no havia posat al blog un parell de documents en pdf que va editar la Fundació Alícia i que per a mi són 'mano de santo' quan haig de cuinar alguna recepta per a diabètics. A part, les receptes són ben bones així que no cal en absolut ser diabètic per a gaudir de les mateixes.

Sobre la Fundació Alícia ja en vaig parlar en aquest post. Com a cientificista i partidari del pensament crític no puc més que aplaudir desde la distància aquestes iniciatives. El coneixement és la veritable arma que fa lliures a les persones i tot el que impulsi en la direcció de informar, investigar i explicar em sembla una bona iniciativa. Que en pot sortir? Doncs per exemple receptaris com els que podeu descarregar quatre pixels més endavant.
I que consti que no parlo de mol.lecularismes, no estic pas en tecnoguerres marketingemocionals. Parlo simplement d'estudiar i explicar com podem menjar millor, en tots els sentits.

Us deixo els enllaços per si us poden ser útils, i amb les festes de Nadal a sobre potser a algú li donen alguna bona solució!

Link1:Receptari de plats per a diabètics (basats en cereals)
Link2:Receptari de plats per a diabètics (amb fruita)

5 comentaris:

josep ha dit...

Òscar,
Molt interessant per als que tenim problemes amb el sucre.
Moltes gràcies i bones festes!!

starbase ha dit...

Gràcies Josep. Molt bones festes també per a la Glòria i tu!! :)

eSedidió ha dit...

Si, si, vostede siga a facer versións aclaratorias para españois e rematará con Laporta cravándolle agullas na súa efixie de cera. Éche o malo de se converter en estrela mediática.

Bo Nadal e ledo Aninovo.

eSedidió ha dit...

Coño, trabuquei o sitio do comentario. A idade, meu, que ten esas cousas.....

starbase ha dit...

eSedidió, é que estou no proceso de tratar de conquistar el mundo!! :-P