diumenge, 27 de març del 2011

de slow..... motion.


Avui tenim entrada multimedia...ja fa un temps vem parlar del perqué es produeixen les crispetes en aquesta entrada.

Los gránulos de almidón son
insolubles en agua fría, pero pueden contener agua al aumentar la temperatura, es decir los gránulos de almidón sufren el proceso denominado gelatinización o gelificación. Durante la gelatinización se produce la lixiviación de la amilosa, la gelatinización total se produce normalmente dentro de un intervalo más o menos amplio de temperatura, siendo los gránulos más grandes los que primero gelatinizan.

Al final de este fenómeno se genera una pasta en la que existen cadenas de amilosa de bajo peso molecular altamente hidratadas que rodean a los agregados, también hidratados, de los restos de los gránulos.

Pero per alguna raó quan he trobat aquest video en càmera lenta no puc evitar pensar que al final s'assembla molt a un pollastre a l'ast practicant l'estil Fosbury.




També he trobat aquest video de càmera lenta on es veu com actua el tipic vas americà sobre una mora. Els primers segons quan va tallant mentre la fruita cau són els que m'agraden.



I finalment, us diria que ens posem seriosos.
Però aquesta gent de Brainiac no són gaire seriosos. Vull dir que pertanyen a aquesta categoria de programes que aparentment fan divulgació científica però que en realitat acostumen a ser un seguit d'explosions filmades a càmera lenta -que no és el cas avui- on s'explica pràcticament res del que passa i sobretot apareix el logotipus del programa per tot arreu.
No m'agraden gaire, la veritat.
Però com a mínim servirà per a desmentir una llegenda urbana: Es pot coure un ou amb la radiació de diversos telèfons mòvils?

En aquest cas ni amb cent mòvils funcionant alhora. Res de res. Es clar, qué esperaveu?
Les companyies de telefonia són veritables taifes governades per els socis d'Ali-Babà, aquest perill sí que el tenen. Però no es pot fregir un ou ni fer crispetes amb els mòvils.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

OStres, m'he quedat hipnotitzada amb la mora... em diuen que és una imatge d'una peli de Tarantino i m'ho crec!!

Teresa ha dit...

quina passada!!! la mora queda ben feta caldo!! Bona setmana!!

Com Gat i Gos ha dit...

Ostres ja ens has deixat més tranquils.... a vegades fent cua a la parada dels ous del mercat un dissabte al matí patía que entre tots no provoquessim una explisió en cadena, je, je ;)

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

CARAMBA CARAMBITA, COMO DECÍAMOS DE PEQUEÑOS, ME DEJAS SIEMPRE ALUCINADA, QUE PASADA, ME ENCANTA ENTRAR EN TU BLOG, SIEMPRE ME SORPRENDES.

BESOS

starbase ha dit...

Fogons... els primers talls són hipnòtics sí :)

Teresa, gràcies i igualment!

Parella gat i gos, hahaha aquesta seria bona. Tota la parada com si fòssin crispetes hahaha.

Elena, muchas grácias por el comentario. Me hasssssse felissss :)