dilluns, 19 de novembre del 2012

de Receptes de Semproniana. Nou llibre Ada Parellada

Fa una setmana vaig estar en una festa. Perque va ser una festa, o sino com s'explica que acabés amb les mans plenes de confit d'ànec i ballant una sardana al mig del menjador del Restaurant Pla dels Àngels?
Això només passa en una festa.


Ada Parellada va convidar un grup de blocaires per presentar-nos el seu nou llibre: Receptes de Semproniana. El Semproniana fa vint anys, es a dir el seu equip fa vint anys. I amb aquest llibre a partir d'ara podrem gaudir de molts dels seus plats icònics a casa.
Ja sé que no és el mateix, perque no tenim les manetes de l'Ada i en Joan Pluvinet. Ni tampoc tenim una cadira de cada model pintada en un color diferent (al llibre ens explica que aquesta modernitat digna de Soho de NY City va ser una punyetera limitació de pressupost: cadires de segona mà plenes de corcs i totes de models diferents: les hi donàven gratis si se les emportava dels Encants). I per suposat tampoc tenim aquestes forquilles doblegades com a guarda tovallons que han esdevingut logo identitari del local.
Però ens tenim a nosaltres mateixos, que és una frase que trobo que fa molt per al Semproniana.

A sobre hi ha la petita alegria personal de veure una de les meves receptes prefes ha estat inclosa al recull: l'arròs del Venere amb sobrassada. Sniff, de gran vull tenir un poster amb aquesta foto al capçal del llit, no se que en pensarà la reina del meu cor quan li proposi...
Info d'utilitat: En total i si no he comptat malament (l'edat fa estralls) són 90 receptes. 90 receptes, Vive la France i les enfants de la patrí!! Le livre del Semproniana est arrivée!!

I per suposat a banda de xalar amb el llibre també vem cuinar, es clar. L'Ada ens va repartir en grups i ens va posar a tallar, picar, pastar i salpebrar perque l'Ada és molt llesta: sap que la millor manera de tenir contents uns blocaires de cuina és fer-los cuinar. Jo comfesso que fer un sofregit en el fogó professional m'accelera moltíssim, devia estar insuportable!!


Aquests són els plats que vem cuina entre tots... tots ells receptes del llibre es clar. Uns canelons farcits de ceviche. Una combinació fresca i moderna servida sobre un deliciós llit d'alvocat. Gran inici!!



Una brandada de bacallà amb pipes caramelitzades que per a mí va ser el millor plat de la nit, i que consti que jo no vaig estar al grup que el va preparar.



Un cruixent d'ànec amb alls tendres i salsa agredolça, que és on jo vaig participar. Em va agradar molt la senzilla manera d'aconseguir una salsa agredolça boníssima en pose-m'hi trenta segons de feina (barrejar 50% de mostassa a l'antiga i 50% de melmelada de fruits vermells). Queda apuntada la 'Salsa semproniana'. Que ja se que no es diu així però és el meu blog i acepto pulpo como salsa semproniana.

Com que vaig participar en aquesta recepta, us la posaré en un post posterior per si la voleu fer també a casa, és ràpida, senzilla i gustosa. Un amoret de recepta.


De postre, un sablé de xocolata dels que fan les delicies dels amants de la xocolata. O sigui, dobledosi de xocolata en enèssima potència. Jo dels postres del 'Sempro' que he tastat (ara ja tinc la confi i li puc dir Sempro, oi? és cuqui dir-li 'Sempro') em quedo amb 'l'altra crema catalana'... un postre que també està al llibre i que em posa la gallina de piel.




En definitiva, una festa com ja us he dit i a sobre amb un motiu ben alegre com és el naixement del llibre Receptes de Semproniana. La recepta del cruixent en un post a part, que em diuen desde el departament d'ergonomía blocaire que sino ens queden uns totxos massa llargs :D

14 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostres, entre tots m'esteu fent venir ganes de tenir JA el llibre entre les mans... D'aquesta setmana no passa!
Quina luxe poder cuinar dins una cuina tan important al costat d'una professional com l'Ada! No m'estranya que estiguissis una mica accelerat, je je je... ;)

Tapa't de tapes ha dit...

Quina llàstima haver fallat... això d'anar amb tren no va provar-me, no... que bé que ho gaudissiu tant! Esteu estupendos! Petons

L hora del tupper ha dit...

Si que ens ho vam passar, bé, si...

...Però t'he de renyar, no has posat la foto del "meu postre" (que vaig fer amb la "germaneta teva".... a més, esperava que haguessis fet una foto com Déu mana!!!).

Miquel ha dit...

un presentacion y un taller magico,y con buenos profesionales y excelente compañia blogera,fue una satisfacción asistir.
y que bueno que estaba todo¡¡
una abraçada

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Si que va estar tot molt bé i bo. Llàstima no tenir una foto o millor un video de la vostre sardana.
He de pujar el meu post, però es que vull aprofitar per fer una recepta del llibre i tinc varies al punt de mira.
Petons.

Paprika en la cocina ha dit...

Todo un lujo cocinar con una gran profesional, encima estar con unos buenos amigos blogeros y degustar unos excelentes platos. Que más se puede pedir. Envidia sana!!!
Un beso.

Teresa ha dit...

Quin "lujo" de trobada, feina feta i menjada!!! comparem el llibre!!

Cuinetes ha dit...

Jo ja ho he anat dient por ahí... però la sardana confitdada al Pla dels Àngels amb l'Ada ja està gravada al meu disc dur per a la posteritat i amb còpia de seguretat per si de cas! I tant que va ser una festa! Una gran festa! :)

Anònim ha dit...

La reina del teu cor no té cap impedimente de aixó que proposes del póster si al costat está un altre del delirium tremens... ah! i un capçal del llit ben bonitiño ;-)))

Crec que sou uns suertudos de primera, quin goig que feu tots plegats!

Petonets,
Cris

Margarida ha dit...

Us felicito pels bons plats que vau preparar!!!! Segur que el lloc i el bon mestratge de l'Ada hi van contribuir!
Aquest llibre el vull ja!!!!!!
Petons

Jordi Beumala ha dit...

Homeeee quin lleig a l'equip dels postres!!! Molt bé Marga, apreta'l hehehe
Aquí teniu el vídeo de la presentació on surt la sardana!

http://www.youtube.com/watch?v=CZHI4DAAa4M&list=UUFnnoMlVDJ_4RXJbrrfcIJQ&index=1&feature=plcp

Chez Silvia ha dit...

Quina llàtima! quin de tot!!! Miro el llibre!!! gràcies!

starbase ha dit...

Disclaimer: La foto del postre va sortir malament... res de mensypreu al super equip de postres!! :D

#comsou :P

el taller de cuina ha dit...

Fa temps que volia entrar a veure el que m'havia perdut i a demanar excuses per no assistir a la cita. Però mentres vosaltres ballaveu la sardana jo estava PARINT!!!!!!! ja t asseguro jo que a vall d hebron no em van donar aquestes delicies!