dimecres, 20 de febrer del 2013

de truqui per fumar els aliments a casa

Un fantastic truquet que vem aprendre aquest divendres al Su23.11 espai de cuina de Terrassa en companyia d'un grup de blocaires. La Su ens va mostrar com donar-li un potent (al loro, que si ens passem pot quedar massa agresiu) gust de fumat a les nostres preparacions.

A les imatges es veu com fumem unes alberginies al forn, però es pot fer també per exemple amb una tonyina fresca que després marcarem a la planxa per a fer una mena de tataki, o amb la nostra botifarra preferida... mil opcions.




 

Es tracta de tenir un wok amb tapadora o similar (al Ikea en venen de baratets xurrismanguis) i una reixeta sobre la que posar els aliments que volem fumar. A sota unes herbes aromàtiques (farigola, orenga,...a escollir) i segellar bé el conjunt durant uns minuts per a que agafin el gust del fumat.
Nosaltres vem fer una mouse d'escalivada amb formatge de cabra gratinada (la recepta demà :D)  i us asseguro que el gust del fumat era potentíssim, fins i tot potser massa!!

Un bon truqui.

7 comentaris:

SUSANNA ha dit...

Hola Oscar guapo tu

Aquest truc( semblàn) el va mostrar per la tele en J.Oliver amb una caixa de galetes de llauna i va fer un salmó amb una barreja d´herbes, que tenia que estar de hummm

gràcie sper compartir el truc amb el wok, mil petonets Susanna

Gemma ha dit...

Idea apuntada, que l'escalivada amb gust fumat és molt més bona!
Ja veig que em vaig perdre un taller mooooooooooooooolt interessant! :(

Anònim ha dit...

Como ando pillao de tiempo tengo que mirar los post de media ducia en media ducia. Compruebo que he vuelto a ejercer de profeta exitoso: lo de la estrella mediática emergente ya es toda una realidad.

Ahora viene lo jodio: no convertirse en estrella mediática espachurrá, aka conviene no creérselo mucho, a ver si le vamos a escuchar en la SER pegando patinazos musicológicos como a un gastrofilósofo que yo me sé.

No entanto, endavant lo que sea, e parabéns variados.

Miquel ha dit...

bon truqui

el taller de cuina ha dit...

Ja tenim moltes ganes de fer la tonyina.
El vas trobar massa fort? a mi em va agradar!

Fem un mos ha dit...

Una bona manera de fumar els productes.
Una abraçada

Cuinetes ha dit...

Molt però que olt pendent fumar tonyina...!!!!
Quan vulguis quedem i fumem... jajajajajaja!!!!
Me n'alegro que t'agradés el taller! :)

Petons!!