divendres, 8 de febrer del 2013

de Karlos Arguiñano 'Como en casa'


Fa unes setmanes i des de la editorial Bainet em van enviar el llibre de Karlos Arguiñano 'Como en casa'. El primer que vaig copsar és que han volgut cuidar la edició del volum: a les generoses dimensions cal afegir que totes les receptes porten un detallat 'pas a pas' en fotografia full color. Tots sabem que les fotografíes encareixen el preu final del llibre i aquí n'hi ha centenars, així que en aquest sentit prueba más que superada: impresiona.

El tipus de recepta (en total 90) que el cuiner que més i millor ha canviat la forma de menjar de tot un país ha seleccionat per al llibre circula per la banda 'basic collection' i 'low advanced level'. Es a dir, receptes molt de base i clàssiques que van des de els llegums i arrossos fins als peixos a la planxa amb guarnicions molones: patates amb txistorra, amanida d'alvocat, salmorejo, calamars en la seva tinta i arròs blanc...
Totes elles saboroses fins on he sabut imaginar mentre les llegia, el que jo definiria com cuina de diari amb 'fundamento'.


Tot llegint el llibe em vaig trobar amb aquesta recepta de cigrons (en aquest cas amb pinyons, panses i botifarró) i que em va recordar que el món fogonaire es divideix entre els que recomanen afegir els cigrons sempre en aigua calenta o els que asseguren que els cigrons cal afegir-los a la olla sempre amb aigua freda. Els dos bandos asseguren que si no ho fas segons la seva opció, els cigrons et quedaran durs!! O jo o el caos!! ...Em recorda la cançó 'Industrial disease' dels Dire Straits: "Two man say they are Jesus, one of them must be wrong" (dos homes asseguren ser Jesús, un dels dos deu estar equivocat).


Jo personalment i en la eterna necessitat de diferenciarme i marcar perfil propi (heh!), estic pensant en fundar l'escola de l'aigua tèbia per als cigrons ... tot i que en honora la veritat i per molt que em sàpiga greu portar la contrària puntualment al mestre Arguiñano: Porto anys posant els cigrons amb la verdura i els òssos en aigua freda a la olla super-ràpida. I sempre m'han sortit deliciosament cuits al cap de 30 mins de cocció al nivell 2.

Ara que ho penso... estic portant la contraria al mega crack Arguiñano!?! Algun dia havia de passar: ell parla molt i bé però jo també postejo bastant. Un esdeveniment inevitable, sospito. En tot cas, és un detall que espero que no em tingueu gaire en compte :) 

Karlos Arguiñano Como en casa
Editorial Bainet

Formato 21,5x27, 5 cm
Nº Paginas 296
Encuadernación Cartoné con sobrecubierta
Interior Ilustrado color
ISBN 9788496177703

4 comentaris:

Julia ha dit...

Me encanta Arguiñano, pero visto este libro... la idea parece mucho a la "La comida de la familia", no?

L hora del tupper ha dit...

Interessant. Com no m'agradaria tenir-ho, però la meva biblioteca personal comença a no tenir espai.... però tant se val, je el trobaré!

MaryLou ha dit...

Un crack, l'Arguiñano!!! m'el gravo i el veig a les nits!
Això que dius dels cigrons tens raó, jo els havia posat sempre al principi, amb aigua freda i sortien molt tendres, ara com m'han explicat que ha de ser en aigua bullent, ho faig així i també queden tendres... serà que has de comprar bons cigrons i remullar-los bé?
Petonets

uncnoun ha dit...

El que em van explicar a mi a "l'escola" és que si els poses en l'aigua bullint la capa exterior, amb el xoc tèrmic, es contrau i es pot trencar.
La conseqüència són els típics cigrons/llenties/etc pelats.

No crec que hi hagi molta diferència entre que sigui freda o tèbia.