dijous, 1 d’agost del 2013

de Bodega Montferry. Croquetes de rostit i una aclaparadorament modesta dignitat

Poques vegades et trobes a la vida amb persones que tinguin tant entusiasme i energia com l'Alberto (aka EnOcasionesVeoBares). Aquest home sempre em sorprèn per la seva vitalitat, i m'imagino que té un sarrò virtual on guarda desenes de projectes i cabòries guapes i molones.


Un dels seus darrers projectes (segur que en té més) és la Bodega Montferry de Sants.  Un local on hi vem anar dissabte passat a treure el nas per divereses raons. La primera perque si hi està ficat l'Alberto li volem donar suport, la segona perque si hi està ficat l'Alberto segur que val la pena i la tercera perque estem de ruta croquetaire i sospitàvem que segurament a la seva barra hi trobariem joietes crocants i meloses.

La Montferry és un local de tota la vida, amb els bocois al sostre, la barra d'alumini i clientela de barri. Quan hi vem estar de visita, els unics que podrien ser llunyanament hipster èrem nosaltres. Tota la resta, clientela de ráncio abolengo i anys de criança. Era dissabte al matí, desconec si els divendres a la nit allò es posa a tope d'amics moderns i dicharacheros, que sería lo suyo.


En tot cas, el que hi trobarem serà producte de qualitat, preparat amb senzillesa i gust i preus molt ajustats. Nosaltres ens vem jalar unes bones croquetes d'espinacs i pinyons, un entrepà de botifarra amb pebrot escalivat i UNES CROQUETES DE ROSTIT QUE QUIEN EL SENTÍO. Un aigua, dues canyes i dos vermouts de la casa.
Total de comercio+bebercio: 14 euros. Ajustat al pal i gol per l'escaire.


Detallasso: no hi ha televisió a la Montferry. Un gran descans que ens va permetre gaudir de les nostres croquetes i la nostra conversa amb una tranquilitat que s'encomana. Ens agrada la Montferry, ens recorda molt a l'Alberto: un lloc d'una modesta dignitat aclaparadora. Hi volem tornar.

Bodega Montferry.
Violant d'¨Hongria, 105. Barcelona
Mapa

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Recuerdo tiempos, recuerdo tiempos...
Berebundo de Atalante

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Veient les fotos de les croquetes ja fan venir ganes, croquetes de veritat! Un lloc a tenir en compte!
Petons.

Gemma ha dit...

Els locals de tota la vida són els autèntics de veritat, oi?
I si no té tele, deu ser gairebé únic al món!

Vinc a acomiadar-me per les vacances, ens veiem a la tornada!