dilluns, 19 d’agost del 2013

de Restaurant Topik: molt bon menú de diari.

Topik és un dels restaurants amb més potència gastronòmica en els seus menús de migdia de tots els que podem trobar a Barcelona. Feia temps que hi volia anar a aquest local, però durant l'any laboral no és possible per motius obvis. Així que vem aprofitar aquestes vacances per a anar a tastar el seu menú per 12 euros (tot i que ja anava amb  la idea d'afegir el suplement de 4 euros per a gaudir dels arrossos, també molt reputats).
Topik està situat en ple centre de Barcelona, als fogons hi trobem el cuiner Adelf Morales. L'ambient em va resultar agradable i tranquil (èrem a Agost, segur que l'exit durant l'any fa que hi hagi força més moviment). El local està decorat sobretot amb fusta i ple de detalls com per exemple plats i anotacions escrites a ma darrera la barra. Personal ràpid i eficient i en definitiva el que es correpson amb el que ja havia llegit i sentit: una oferta compacte i potent de perfil bistronòmic.

El resultat del menú migdia és més que satisfactori, amb un arròs de sepionets i trompetes de la mort ben saborós, cuit al punt i de dimensions generoses.


Unes mandonguilles també bones, potser vaig trobar que al haver-hi dues vegades la trompeta de la mort tot era massa 'temàtic'. Es clar que en això es pot pensar que la 'culpa' és meva per escollir justament aquest plat de entre els segons que s'oferien. En tot cas i estant a l'Agost totalment fora de temporada, tampoc és que sortís embafat de trompeta, que és un dels meus bolets preferits.


Una pannacota per a finalitzar el menú, amb una oferta de postres que va més enllà del flam, iogurt i fruita. Hi havia la opció del coulant (2 euros de suplement), per exemple. Bona, ferma i fresca.


En definitiva, es confirma que el menú del Topik és una de les grans opcions per a dinar bé sabor i bé de preu a Barcelona. La pena és que ens agafa lluny, haurem de tornar a esperar una finestra d'oportunitat :)

www.topikrestaurant.es
c/ València, 199 - 08011 Barcelona T +34 93 451 09 23

1 comentari:

Ricard Sampere ha dit...

M'alegra que hagis gaudit de Topik.
El seu menú ofereix sovint grans sorpreses, però també ho tinc complicat per estar allà els migdies.

Però si em fas dir 5 llocs on he menjat més a gust (i ara parlo de la carta), sense cap mena de dubte sempre surt Topik.

Quan organitza els sopars maridatge, en que ell es pot lluir i ofereix els plats que li semblen més adequats, la cosa arriba a límits molt elevats.... I jo sempre dic que vaig als sopars maridatge de Topik a gaudir dels plats, per sobre dles vins... I no és pas que els vins no estingin ben triats.