dimecres, 7 d’agost del 2013

del menjar picant i el efecto botijo: si pica... refresca.

Nou article al gastronosfera: Per què el picant serveix per a refrescarnos? encara que sembli mentida.Que el picant alegra la vida ho diu la major part de la gent, inclosa Lina Morgan, Lita Claver la Maña i Tania Doris. Ara bé, que el picant sigui una forma eficaç de combatre la calor ens pot arribar a semblar contradictori als nostres esquemes de mediterraneitat nordoccidental. I en canvi, és un fet que els pobles que viuene en entorns extremadament calurosos es fan menjes picants i molt picants precisament quan més apreta el termòmetre.

Té això alguna explicació? Es clar que la ha de tenir, si ho fan és perque els funciona. Un petit anàlisi de la  cuina del picant i del 'efecto botijo' associat que permet refrigerar-se el cos mentre menjes el foc de la familia Targayen.L'article complert amb alguns detalls de la historia de com es van expandir els pebrots picants i altres dades la teniu teniu al link següent, publicat al Gastronosfera.com

Us agrada el picant? El feu servir com a mètode refrescant? Menjeu capsaicina amb delit? Podeu comentar i compartir a l'article del gastronosfera :)))

1 comentari:

Anònim ha dit...

Repitiéndome (excúseme).
Quizá sea cosa de la edad pero me va todo lo picante: los y las picardías, las guindillas, los pimientos de Padrón (esos, incluso aunque no piquen), la pimienta picante… En fin, todo lo que pique, excepto los sarpullidos y similares.
Por otra parte, excelente artículo. Y en los comentarios, me ha generado una gran envidia el señor Pantxeta; a mí nadie me proporciona esas exquisiteces que él cultiva, me tengo que conformar con plantar guindillas...
Berebundo de Atalante