divendres, 28 de novembre del 2014

de recepta per al Gran Recapte: pa fet a casa

Avui 28 de Novembre i demà 29 és el Gran Recapte que organitza el Banc d'Aliments anualment. Una d'aquelles comptadetes ocasions en que els catalans ens podem mirar al  mirall  com a poble  i agradar-nos molt. No només la intenció és  ferma -ajudar als que ho necessiten- sino que la resposta és transversal i  potent. Any rera any és una alegria llegir les xifres  finals  de voluntaris implicats i menjar recollit.



Desde el món blocaire, i un cop feta  la col.laboració física  que és la que més suma,  podem continuar ajudant una mica més: difonent informació des de la modèstia  del mitjà com  hem fet ja  durant tres campanyes consecutives itambé penjant alguna recepta que tingui com a base els  aliments que es recullen.

En aquesta ocasió, he pensat que fer un pa  és un bon simbol d'una alimentació casolana, barata i deliciosa. El pa és també el simbol del menjar en si mateix, o com a  minim  un dels  simbols principals.


I no em queda gaire  més a dir excepte que tota la purria oligarca que des de la punta de la piràmide econòmica contribueix a que en un mon d'excedents alimentaris sigui alhora un món on milions de persones passen  gana...us en podeu anar ben bé a la merda. Ioputxes.



Pa fet a casa

Ingredients


500 g de farina
10g de sal
25 g  de llevat
300 cl  d'aigua  tèbia
Una mica d'oli  d'oliva
Un pessic  de nou  moscada


Procediment
Amassar-ho tot junt durant 10minuts
Deixar  reposar dues  hores tapat amb un drap  humit
Amasar  de nou durant 5 minuts
Deixem una  hora i mitja  més
Al forn fort durant 25 minuts.

4 comentaris:

Teresa ha dit...

Què bo! m'imagino l'oloreta!!! abraçada

Margarida ha dit...

Quina bona pinta!!! La pena (i desesperació) és que a tantes cases falti fins i tot un tros de pa!!!!
Veig que aquest any no es fa la iniciativa de "Blocs contra la fam". Però és igual, demà publicaré i ajudaré a difondre la campanya del Gran Recapte.
Petons

Marta CuinaDiari ha dit...

És una llàstima que el món estiga mal repartit o millor dit, que se'l repartisquen entre els de dalt. Sort de la solidaritat de la resta!
Et queda encara una llesqueta d'este pa per esmorçar? ;-)

allan ha dit...

que bonno :X