dijous, 11 d’agost del 2011

de sex in the kitchen: Post picantón (I)

Primera part d'una serie d'entrades picantones, en aquest primer cas per motius ben obvis i plumifers.

Picantons al estil fons d'armari. I és que el fons d'armari a casa són els tomàquets, els alls, la ceba i la patata. Vaja, que no sóm precisament uns abanderats de la moda exclusiva i més aviat compartim vestimenta amb el comú de la classe treballadora (en quedà d'aquesta?) de casa nostra.

Picantons guisats (ojo, no són estofats ja que no es realitza la cocció en un recipient tancat i amb poca presència del liquid element)

Ingredients:

Dos picantons, aquests pollastres reduits de carn més fina i cuixa escadussera.
Una ceba tendra grossa
Un parell de pebrots verds
Un parell de dents d'all
Mig gotet de vi blanc
Un grapat de pèsols
Uns tomàquets de penjar
Mig got de salsa de tomàquet
Un parell de cullerades de tomàquet doppio concentrat.
Mig gotet de conyac
Unes patates
Sal, oli, pebre




Procediment:

Daurem els picantons en oli en una cassola (o wok en el meu cas) per a que agafin coloret per la reacció de Maillard. Quan els tenim ben dauradets els reservem.


Començem preparant la bresa de cocció que desapareixerà en forma de salsa:  posem en l'oli anterior  la ceba tallada en brunoise, l'all sencer per a que no es cremi i la meitat del pebrot tallat. Tot ha de coure lentament fins que estovi.

Al final de la cocció hi afegim el vi blanc, evaporem l'alcohol i salpebrem. Ho passem tot per la minipimer i li barrejem la salsa de tomàquet i la de tomàquet concentrat.


Tornem a posar al foc la resta del pebrot verd, els tomàquets tallats per la meitat i les patates. Afegim el preparat anterior per a fer un fons i rectifiquem de sal i pebre.


En aquest moment afegim els picantons i amb foc potent els ruixem amb el conyac. Que també ha d'evaporar i quan ja estigui sense alcohol cobrim amb una mica d'aigua si ens fa falta per a assegurar la cocció. Estarà a foc suau-mitjà fins que les patates i els picantons estiguin ben fets. Posem unes 25 mins aprox.


I d'aquesta manera, hem acomplert la primera etapa de la sèrie de posts picantons. Demà més i si pot ser, doncs més picantón...

4 comentaris:

No tot són postres ha dit...

AI, pillin, pillin... com m'agrada aquest sex culinari!

PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

Muy bueno el distingo entre guisado y estofado, es usté un erudito.

MaryLou ha dit...

Molt bo!!!
segur que són de cuixa escadussera? no sé, no sé...
Petonets

Sara Maria ha dit...

Fas com jo, el wok de Valira el faig servir per a tot, va genial. Ahir vaig fer uns fideus de fons de nevera acabats al forn que van quedar boníssims... Visca el wok de Valira!