dissabte, 3 de desembre del 2011

de 'fideuà teriyaki' carmanyola experience

La tradicional salsa teriyaki japonesa es fa amb mirin (un vi suau d'arrós), sucre, salsa de soja i sake (licor d'arrós). Costa d'imaginar una combinació que evoqui més a la cuina japonesa oi?

Fa pocs dies el meu amic Francesc em van regalar un enorme pot d'aquesta salsa i vaig decidir fer-la servir per a condimentar uns pits de pollastre de carmanyola. Però cercant donar-li una volta més vaig pensar en fer servir aquest pollastre com  a base per a uns fideus.

Però no uns fideus d'arrós no, uns fideus dels que a casa sempre hem fet servir per a fer la nostra fideuà. Em sentia moderadament agosarat i em va semblar divertit. Certament cal anar sempre cercant alguna coseta que li posi el punt a la carmanyola.

Us presento doncs, la teri-fideuà o la fideuà teriyaki.



FIDEUÀ TERIYAKI


Ingredients:

Aprox. 600 grs de pit de pollastre
Dues cebes tendres tallades en brunesa (quadrats petits)
Uns 250 grs de fideus de fideuà
Dues dents d'all
Uns 200 ml de salsa teriyaki
Uns quants xampinyons shiitake
Sal, oli , pebre


Procediment:
Preparem els pits de pollastre tallant-los en tires i saltant-los en una paella o cassola. Quan ja estàn quasi fets afegim la salsa teriyaki i rectifiquem de sal i pebre. 
Amb això ja tindriem per a la carmanyola i és ben simple, però aleshores els tallem en trocets i reservem.


En una cassola (jo he fet servir un d'aquests woks occidentalitzats de culo plano galletero) posem una mica d'oli i afegim la ceba i els alls. Fem a foc suau fins que estàn tous però no han agafat color.
En aquest moment, afegim els fideus per a fer unes voltes i que es 'torrin' una mica per a l'exterrior. Els arrossegem vaja.
Finalment posem la carn amb la salsa i l'aigua necessaria per a la cocció. Puntet de sal i pebre de nou i ja ho tenim.
Es podria posar brou suau de pollastre, però jo he volgut posar-hi aigua per a mantenir el gust de la salsa teriyaki el màxim possible. Bé, i tampoc no tenia brou així que igual l'argument és una mica ventatgista.


Quan està cuit -6 mins en el meu cas- hi podem posar una mica de julivert picat per sobre i ja tenim carmanyola diferent per a portar a la feina!!


前方にトーチ
 

5 comentaris:

The Breakfast Lover ha dit...

No se m´ hauria ocorregut utilitzar la salas teriyaki per aixo..pero té mol bona pinta!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Òstres, dos ous seguits...
Aquesta recepta carmanyolera m'ha encantat. Jo també faig molts mix catalano-orientals! Aquesta fideuà teriyaki m'ha convençut!

Petonets!
Anna

Pepin ha dit...

Molt bons aquests fideus. Els pijos li dirien cuina de fusió però jo li dic imaginació.
Salut,
Pepin

L'hora del tupper ha dit...

El que fa haver d'omplir la carmanyola i impressionar als companys de feina!!!! No sé si ho provaré. Abans hauria de provar la salsa a veure si m'agrada....

Gemma ha dit...

D'això se'n diu cuina de fusió! :)