dijous, 15 de desembre del 2011

de (soprenents?) rovellons de desembre (níscalos)

Per a mentalitats poc avesades a la recolecció boletaire com la meva, no deixa de sorprendre que en les darreres dues setmanes hi hagi força personal recollint rovellons als boscos de Catalunya. Ho se perque m'ho han dit i perque els he vist dins de la cistella, o sigui que no es pas cap llegenda urbana de un amic que te un cosi que n'ha vist a un que....
Que no haviem sentit que aquest any rien de rien i que ja s'havia acabat i que havia estat un desastre la temporada de bolets? Em reconec força ignorant en tots els temes de la caçera de bolets.

Si us doneu una volta per els mercats en trobareu força a les parades (tot i que obviament molt ens arriba de fora, de ben lluny). I tot plegat amb una baixada de preu considerable respecte a fa aproximadament un mes. No es pas que em queixi, però sí que em sorpren.

Espero que disculpeu l'estat de la vitro de la foto, que està feta en plena batalla i sense preparació de cap tipus. Sempre podria haver-li passat el drapet com ho va fer en Sergi i vigilar que no hi hagués cap contrallum xivato. Es clar que jo no soc pufessional i ells sí.


Arrós cremós de rovellons

Ingredients:

Un bon arrós (gràcies Manel i Miquel per avisar hahaha)
Un bon grapat de rovellons (níscalos)
Dos porros
Quatre o cinc salsitxes de pollastre
Una ceba
Tres dents d'all
Una mica de farigola (tomillo)
Brou suau de pollastre
Sal, oli, pebre


Procediment:


Tallem la ceba, el porro i els alls en bocins petits i els posem a sofregir suaument en una mica d'oli a la cassola. Quan els tenim ben estovats, afegim els rovellons tallats  i els saltejem per a que perfumin una mica l'oli. Finalment les salsitxes tallades petites i amb tot aixó ja tenim el fondo (no teniu salsitxes? Doncs poseu daus de pernil, de cansalada,...).

Perfumem amb la farigola i el pebre i posem l'arrós uns segons abans d'afegir definitivament el caldo. Jo he anat afegint el caldo mica en mica -una mica com un risotto- per a tenir el control de com volia que em quedés de caldós al final.

Però vaja, també podeu posar una mica més del doble de caldo que d'arrós desde el principi i esperar els 18 mins aprox de cocció que té l'arrós de mitjana.

Jo no se que té la farigola i els bolets que em tornen boig. Ara bé, reconec que m'hagués agradat que fes una mica més de fred, per a tenir aquella sensació tan maca de confort mentre a fora plou i glaça i tu et fots amb la xermaneta i la reina del teu cor un bon arrós amb bolets :)


8 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Dit i fet, pujo amb la carmanyola!!!

Potseer que el fred de que no faci el fred que correspon al mes de desembre ajudi a que hi hagi aquesta "florida" tardana de bolets... almenys per les muntanyes de Prades i el Montsant!!

Saps que des que tinc el Wok jo també hi faig els arrossos i no he fet servir més la paellera? heheh

PTNTS
Dolça

Marina ha dit...

Caram quin arrosset. Jo també en faig amb bolets (pebrassos, en diem a Eivissa). La veritat és que aquí també pensàvem que seria una mala temporada, però vaja, que si et dic els quilos que n'han trobat els de casa...
Un gustàs, vaja!!
Petons!

eSedidió (ex anónimo) ha dit...

Excusatio non petita......

Teresa ha dit...

Aquest any si que m'he quedat amb ganes de rovelló!!! l'arròs té una pinta!!! m'ha fer gràcia la Marina, m'ha recordat el meu pare que sogons com també els deuia pebrassos!!quins noms!

Cuinagenerosa ha dit...

puc ser dolent? és el primer arròs que es cuina sense arròs entre els seus ingredients :-))
seriosament, t'estàs guanyant el ceptre de king rice de la gastrosfera catalana.

Miquel ha dit...

como te vea el Sergi,te va a poner a caldo,un buen arroz(que en los ingredientes no aparece,ja,ja)y ademas de rovellons queda de muerte,
muy bueno, asi me encanta

Chez Silvia ha dit...

Aquest any molt pocs he menjat!!! amb el que m´agraden. Aquest arròs és una delícia i en wok? ho probaré

Gemma ha dit...

La vitro així demostra que en aquesta cuina es cuina! :)
És veritat que aquest final de temporada està sent prou bo... Nosaltres hem trobat més bolets aquesta darrera setmana que totess les altes juntes.