dilluns, 6 d’agost del 2012

El cafè de Pavlov

En la despiadada lluita comercial per cada polzada de client, cada polzada de bitllet i cada polzada de mercat del café (ehem, no ens posem estupendus: parlem del café per a emportar en got de cartró plastic...)... en cada polzada hi ha un especialista en manipulació, distracció i convicció. Parlo dels especialistes en marketing, es clar.Gent maca i que s'estima molt la familia, no hi ha dubte. Però he esmentat ja el concepte manipulació?


Posem un il.lustratiu exemple. A Seul uns campions del Dunkin' Donuts han decidit entrar a intercanviar crochets i ganxos amb la gent del Starbucks. Cap problema, el normal entre empreses!
I com fer-ho? Doncs aplicant les tècniques que ja va descriure en Pavlol, aquell pinxo que feia salivar un gos fent sonar una campaneta i donant-li de menjar. Al final només sonava la campaneta i el gos vinga a fer salivera encara que no hi hagués ni rastre del material fungible.

Doncs ara si anem per la capital coreana tot passejant per un autobús, potser ens posin un enganxifòs jingle publicitari i uns ambientadors ens omplin la pituitaria de irressistible olor a café. Tot just abans d'arribar a la parada amb el Dunkin' Donuts a 20 metres, es clar. I picarem, com no pot ser d'altra manera. Perque simplement n'hi ha que saben fer bé la seva feina i nosaltres... nosaltres comfessem-ho... som una mica passerells. I potser fins i tot, en el fons, ens agrada.



Via Foodbeast