dijous, 26 de setembre del 2013

de #Cantonigers i la primavera blocaire

Tinc la sensació de que Setembre i sobretot Octubre són els mesos de la primavera per als blocaires de cuina i gastronomia. Un cop passats els mesos d'estiu en que tot s'atura, tornen amb força activitats i iniciatives d'allò més interessant que ens omplen caps de setmana i tardes de diari a cor què vols. Si no vas amb compte et trobes amb una setmana boja on pràcticament cada dia pots programar una visita, un tast o un sarao.

Un dels saraos més molons que hi ha al calendari és la primera edició de la trobada #Cantonigers. I dic primera perque espero, sospito i desitjo que n'hi haurà més, sabent que darrera la proposta hi són la Nuni i el Miquel, també l'Associació de comerciants de Cantonigròs (que entre altres proveeixen el material fungible com les botifarres dominicals! Pecadors!! :P) i els restaurants del poble que faran un menú especial a preu ajustat. Si sou blocaires segurament ja els coneixeu i em donareu la raó i si encara no heu tingut el plaer de coneixe'ls a Cantonigrós en tindreu la oportunitat.


Aquest parell s'han posat a fer feina i les idees els hi han donat per omplir no una jornada sino dues, amb activitats molones relacionades amb la jalamenta i la felicitat gàstrica:

DISSABTE 19 d’octubre:
Matí: arribada dels primers participants.
Fem ruta! a La Foradada i descoberta de Cantonigròs.

TARDA

17:30 h. taller de galetes al restaurant Ca l’Ignasi. 
18:30 h. Fem botifarres (1r. torn)! Elaboració de les botifarres per a l’esmorzar #cantoniger de diumenge al supermercat.
19h. Fem botifarres (2n. torn)! Elaboració de les botifarres per a l’esmorzar #cantoniger de diumenge al supermercat. 

Nit: concert del cantautor Guillem Roma a Cal Carreter.


DIUMENGE 20 D’OCTUBRE:

9:00h. Arribada dels participants, acreditacions i Photocall a la Plaça de l’Esglèsia.
9:30 h. Esmorzar #cantoniger gentilesa de l’Associació de comerciants del poble i Estrella Damm a la pista (darrera l’esglèsia). Consistirà en botifarra i cansalada a la brasa amb pa amb tomàquet.
10:30h a 11:30h = Fem ruta!

Ruta 1: Per aventurers! (Excursió a la Foradada) - dificultat mitjana
Ruta 2: Per enamorats! (Excursió pel camí dels Enamorats) - dificultat baixa
Ruta 3: Per a famílies! (Excursió pel camí ral) - dificultat baixa

11:30h Taller de coques de Ca l’Ignasi a Can Colom. Amb els grans cuiners: Ignasi Camps del Rest. Ca l’Ignasi, Pere Planagumà del Rest. les Cols i David Sanglas del Rest. Sambucus. Tast de les coques elaborades i cervesa Inèdit.

12:30h a 13h = visita a Can Colom. Tast dels seus embotits i cervesa Inèdit.

TOTES les activitats són gratuïtes.

Totes les activitats són gratuites, ho haveu vist oi? I per als que volgueu fer plan complet teniu la opció el diumenge de fer el menú #cantonigers per 18€ als restaurants del poble. Com que hi ha activitats amb places limitades val la pena reservar i inscriure's. Ho podeu fer en aquesta adreça: http://bit.ly/inscantonigers 


PUNT DE INFORMACIÓ I CONSULTA: A la pàgina de FB de Cantonigers https://www.facebook.com/Cantonigers O a l'esdeveniment de FB: https://www.facebook.com/events/701907783158762/

i ja per a rinxolar el rínxol. si algú té ganes d'allotjar-se durant el cap de setmana Cantonigròs té dos allotjaments disponibles una casa rural (ca la Rotllada: http://www.calarotllada.com/cat/calarotllada.htm) i l'Hostal del Cabrarès (http://www.cabrereshostal.com/)





No em direu que no barrufa això de estar en primavera durant l'Octubre. 
Va, qui s'anima a ser un #Cantoniger?

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Totalment d'acord, aquests dos mesos m'estan provocant estrés, tinc tots els caps de setmana marcats a l'agenda! I entre que els dissabtes treballo i necessito escalar, no arribo a tot!!!!!!!
Aquest de Cantoni no fallaré :)

Cuinetes ha dit...

Mil gràcies!!! :)

Molts petons!!

Tapa't de tapes ha dit...

olé! Quina trobada més completa, renoi!

Anònim ha dit...

Hay photocall?????????

Juás.

Anònim ha dit...

Reconózcolo: envidia, sana envidia.
Y es que me cae lejos, que si no...
Berebundo de Atalante

Miquel ha dit...

oido a ver si la agenda me lo permite¡¡

Gourmenderies ha dit...

M'encanta Cantonigros!
Hi he anat alguns anys per la famosa Btt que s'hi fa a la vora.
Malhauradament (o millor dit per sort!) aquest cap de setmana no hi podré anar perque treballo.