diumenge, 8 de setembre del 2013

del tomaquet Montgrí i les cuines de Cuina Vallès.


De tomàquets va la cosa, i es que el colectiu Cuina Vallès torna a les activitats un cop hem abandonat Agost i ho fa carregat de carotens i licopens. Aquest col.lectiu de cuiners i restaurants que empeny i rema per la salut i trempera de la cuina vallesana dedica durant els propers dies a proposar plats on el tomàquet Montgrí en serà el protagonista. Aquesta serà la tercera edició de les jornades gastronòmiques del tomaquet Montgrí i cada xef li dona el toc que considera per a destacar i enaltir aquest producte de casa nostra.

El tomàquet Montgrí és un dels tomaquets resultants de la feina de recuperació i millora de les varietats tradicionals que ha realitzat la Fundació Miquel Agustí. Tal com ells mateixos expliquen:

El tomàquet és un dels vegetals que ha perdut més gust en els darrers anys. Els motius són diversos, però entre ells destaca que les varietats cultivades actualment estan pensades per aguantar una post-collita molt llarga i que siguin fàcils de transportar. Per contra, algunes varietats tradicionals, cultivades des de sempre a les terres de cada comarca, tenen uns gustos i aromes ben especials.

Per recuperar el cultiu d’aquestes varietats, la Fundació Miquel Agustí ha fet nombrosos estudis per millorar-ne la qualitat organolèptica i el rendiment. Un dels resultats és la varietat Montgrí, la qual destaca per la seva carn melosa i el gust i aroma suaus, i que ja comença a ser àmpliament cultivada des de Terrassa fins al Baix Llobregat.



 
Les qualitats del tomàquet Montgrí es destaquen per una carn melosa, de gust i aroma suaus. Que no sona pas malament per als que sóm ultra-fans del tomàquet i la forma vermella d'entendre el món. Si teniu ganes de tastar plats on aquesta varietat en sigui la protagonista, podeu aprofitar la feina fet per les cuines dels 14 restaurants que formen part del col.lectiu. Fins al proper dia 15 de Setembre, teniu temps i restaurants per a triar :)

Can Feu, de Sabadell;
Can Vinyers,de Matadepera;
Capritx, de Terrassa;
El cel de les oques, de Terrassa;
9 de la Borriana, de Sabadell;
Forrellat, de Sabadell;
Garbí, de Castellar del Vallès;
La terrassa del museu, de Terrassa;
Rístol, de Viladecavalls;
Lossum, de Sant Quirze del Vallès;
Can Piqué, de Montcada i Reixac;
Tast & Gust, de Cerdanyola del Vallès;
el Cingle, de Vacarisses;
Ca l’Esteve de Castellbisbal.


2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Boníssim! ....Tu també, eh? (hi hi hi)

Teresa ha dit...

Poc a poc anem tornant!!! quin bé de deu de tomàquets! estan tant bons! S'haurà de fer un escapada al Vallès! respecte l'entrada anterior, jo també pensava que pop i patata anaven sempre de la mà...!Bona Diada!