dimarts, 11 de setembre del 2012

de la història del fideu. Documental imprescindible

La història del fideu.

Aquest és un post amb data de caducitat. Concretament fins demà dia 12-9-2012 a les 23.59h. Aquest és el temps que temes de propietat de drets d'emisió tindrà disponible TV3 un GRANDIÓS documental que en 56 minuts ens permet coneixer el camí evolutiu del fideu al llarg de la història.

Sensacional, de debó. Des de la molta manual amb dues pedres, al molí mecànic manual, passant per el molí de sang (tracció animal), el d'aigua i finalment la molta austrohúngara actual. Des de els fideus originals formats amb la ma fent 'churretes' als actuals fideus instantanis (amb el funeral del seu inventor, per cert) i els fideus irradiats que es porten a la estació espacial internacional.

IMPRESCINDIBLE.

Per alguna raó que no acabo d'entendre, TV3 ha desactivat la inserció dels seus videos -cosa que fins fa mesos estava totalment operativa- i per tant probablement per a veure el video haureu de visitar el seu link:

http://www.tv3.cat/videos/3661297/Levolucio-dels-fideus

Una merda per al que hagi pres aquesta decisió idiota, per cert. Un trunyaco de decisió ja que poden posar la publicitat igualment i tal com està ara ens obliga a fer la visita sortint dels blogs que volem referenciar contingut de TV3. Potser a partir d'ara m'ho pensi més, no és gaire còmode per al visitat...


2 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Realment és emprenyador aquest canvi en la distribució de vídeos.

Imagino que ho fan per fomentar les visites al seu lloc i que un ja es perdi allà, però tampoc em sembla be.

Salutacions,

emma ha dit...

hola,

jo també vaig flipar amb els fideus. fes una bona recerca al buscador de tv3 (em penso que era "ruta dels fideus" o alguna cosa així) i veuràs que són SIS episodis! no hi ha manera de descarregar-se'ls :-( i caduquen!! i com són xinesos o japonesos jo sóc incapaç de buscar-los al youtube o similar.

bona diada!