dijous, 20 de setembre del 2012

del Negroni eternament pendent.

Parlàvem fa poc de la màquina coctelejadora automàtica (quin horror, en vull una!) i m'ha vingut a la memòria el meu còctail eternament pendent: el negroni.
Pendent sine dia perque es clar... soc abstèmi. Així que estic a la espera de coincidir en una cocteleria (m'hi veuen poc en aquests meravellosos llocs que a mi em semblen de deliciosa decadència postcolonial) acompanyat d'un bebedor que sigui amic i estigui disposat a demanar-se un negroni i deixar-me'l tastar. Complicao.

En tot cas, el tinc ficat entre i per les dues orelles desde el moment que vaig escoltar la meravella dels Sidonie amb homenatge a qui més i millor ha sabut vestir un combinat: 007 al servicio de Su Graciosa Majestad.
Negroni.


I en fi, si teniu curiositat per saber quins beuratges porta al seu ADN de cóctel, aqui teniu un video preciós on s'explica i que ve amb rubia-al-otro-lado-de-la-barra inclosa. Segur que és important, però a mi m'ha semblat que la rossa acomplia només una funció decorativa. En fin.



Negroni
  • 1/3 parte de Vermut rojo
  • 1/3 parte de Campari (bitter)
  • 1/3 parte de Gin
El cocktail debe prepararse en el mismo vaso y lleva cubitos de hielo, pero nunca picado ni molido, pues el Negroni no debe aguarse. Por esa misma razón, las bebidas deben servirse ya frías de antemano, a fin de que el hielo no se derrita rápidamente y ensucie la bebida. Puede añadirse unas gotas de limón para potenciar el sabor, sobre todo del gin. La fórmula original se servía con una rodaja de naranja en el filo del vaso.
El vaso clásico para un Negroni es el llamado Old Fashion, un vaso bajo y ancho; las partes de los licores han de ser exactamente iguales, puesto que más gin de la cuenta daría un sabor excesivamente fuerte y alcoholizado, mientras que un exceso de vermut endulzaría en exceso el Negroni
Extret de la Wikipedia.