dijous, 15 de novembre del 2012

d'arròs de trompetes de la mort, faves i botifarrons

Avui una recepta, que és una píndola de periodicitat mínima setmanal que ens recomana el Doctor #melopideelcuerpo i que em permet anar guardant les menjes que més han satisfet la meva ànima. Bé, i la meva panxa, només cal mirar-me.

Aquest arrós és una variació que vaig aprendre del mestre i amic Xesco Bueno. La seva proposta era un arrós de botifarrons, botifarres, cansalades i espàrrecs. Com veieu, un arrosito de régimen.



Arrós de botifarró, faves i trompetes de la mort

Ingredients:

200 grs de trompetes de la mort
Un botifarró de ceba (jo no en tenia, vaig fer servir un botifarró d'arrós)
Un bon grapat de faves com més menudes i tendres millor. Ja cuites.
125 grs de cansalada viada
Dues cebes tendres mitjanes
80 grs d'arrós bomba per persona (i una racció extra o dos, per repetir!)
El doble de volum d'arrós  i una mica més de brou de pollastre
Sal, oli, pebre


Procediment:


Començem tallant la cansalada ben petita i daurant-la a la paella. Aixó ens farà sortir el greix de la mateixa que quedarà una mica daurada i escarransida. La reservem.

En el greix de la cansalada sobregirem una mica les trompetes de la mort també picadetes, que tot seguit infusionarem en el brou per a que deixin anar tot el seu gust potent al mateix.

Amb el greix que ens queda a la paella, sofregim la ceba fins que estigui dauradeta i també la afegim al brou (si anem curts de greix, podem fer trampa i afegir una mica d'oli d'oliva).

En el brou que ja tenim amb les trompetes infusionant i la ceba incorporada, hi posem el botifarró uns minuts (tot a foc suau). L'objectiu és que el gust del botifarró s'incorpori al brou de forma que al coure l'arrós també abosrveixi una part d'aquest aroma tan particular. El deixem cinc o deu minuts i el retirem. Reservem, no el llençem.

Finalment hem obtingut un brou amb els bolets, la ceba i el botifarró. En una cassola posem greix, saltem les faves i quan ja estan cuites hi afegim el botifarró tallat a troços. Aquí posem l'arrós i el saltem fins que estigui anacarat. 

En aquest moment hi afegim el brou que si us fixeu és tant el brou com el sofregit. Doble i una mica més de brou que d'arrós, cinc mins a foc fort i onze minuts més al forn a 180 graus per a una cocció homogènia. Si us agrada una mica més fet, li doneu tretze minuts de forn.


Al final hem d'obtenir un arrós fet però sec, que s'ha begut tot el brou i alhora a quedat ben 'sueltu' (per a això és imprescindible no remenar-lo durant la cocció per a que no deixi anar els midons)

4 comentaris:

Miquel ha dit...

tremendo arroz te has marcado y de buena fuente lo has sacado,vamos un arroz perfecto para hoy mismo
una abraçada

Tapa't de tapes ha dit...

T'ha quedat molt temptador... ja no en queda, no? he he he

Fem un mos ha dit...

El plat es veu fantàstic, però em boca deu ser deliciós.
Una abraçada

trifasic de baileys ha dit...

jojojo ! de regim total!! t'ha quedat fantàstic!! me'n menjaria un plat ara mateix, amb l'arrossera que sóc!!! res a envejar del Xesco! ;p jeje petonets