dimarts, 24 de desembre del 2013

de combinacions: plat + còctel de Bombay Sapphire. L'abstemisme disfuncional a l'ataque.


No és gaire habitual que em convidin a saraos de contingut alcohòlic, algun bocamoll ha anat piulant durant molt de temps el meu tema de l'abstemi funcional, i es clar, porto a sobre la etiqueta de bebedor frígid. Etiqueta que si bé respecte al tema quantitat és totalment certa, en l'aspecte de la qualitat penso que s'allunya força de com ho visc jo: m'agrada tastar-ho quasi tot com a minim una vegada i si algú que hi enten m'explica els entresijs del producte en qüestió intento trobar els matisos en les glopades.



Així que quan vaig rebre una inesperada invitació de Bombay Sapphire per a tastar la oferta gastro-tònica que han muntat amb el Grup Tragaluz vaig decidir tirar a porta per l'escaire i acceptar-la. El tema principal era presentar la combinació de plats i gintònic de Bombay Sapphire (yes it is, el gintònic encara és el que ho peta a Barcelona). Per a això han decorat el carrer Passatge de la Concepció - a tocar del Palau Robert- amb els colors corporatius i en menys de 100 metres tens la opció de triar una de les tres combinacions.


Ceviche con emulsión de Bombay Fizz y jengibre al cilantro +  Bombay&Tonic con emulsión de GinFizz.
Restaurante El Japonés
Pvp: 12,80€



En la meva opinió el conjunt més aconseguit de la vetllada. Aquest combinat és dolcenc i personalment això és definitiu en el meu cas perque encara porto a sobre l'esperit una mica peterpanesc de les begudes dolces. El ceviche era molt equilibrat, allunyat de l'excés àcid que de vegades domina massa aquestes preparacions. No vaig entendre gaire l'escuma de ginfizz dins la llima, però això és un detall menor. Una tapa fresca fantàstica i copazo del quinze. Grande.


Costillas de cabrito con papas arrugás y corazones de alcachofas y Carpaccio caliente de ternera con coriando en grano + Bombay&Tonic con rama de romero y chilli. 
Restaurante El Mordisco
Pvp: 20€ (mínimo para 2 pax)



Un conjunt que serveix per a fer un sopar lleuger i portar la copa posada durant el mateix. Molt bones les papas arrugás tot i que exteriorment semblaven masssa 'arrebossades' de sal. Però el conjunt era molt i molt bó. El carpaccio correcte, amb la particularitat que el serveixen tèbi i així els aromes de les herbes (o potser hauria de dir botànics tractant-se de ginebra). També acompanyen unes costelletes a la brasa i unes carxofes que hi posen el toc vegetal. Un bon conjunt i com dic un sopar lleuger resultón.
Al combinat jo li hagués posat menys 'branca', la veritat jeje.

Torrijas de Corteza de Cassia +  Bombay&Tonic con canela y naranja
Restaurante: Tragaluz
Pvp: 14€

Les postres, torrijas flonjes, humides i lúbriques. Vaig preguntar al xef i el pa el fan ells mateixos en un obrador que nodreix tot el grup de restaurants. Ben contrastat amb la qnelle de gelat de nata. Un clàssic de tota la vida ben executat i combinat amb el ídem aromatitzat amb canyella i taronja. Rodonet, oi?

En resum, que aquesta proposta durarà totes les festes a tocar del Passeig de Gràcia, donant la opció de prendre la combinació plat+combinat que es vulgui (o totes, es clar, però ja pujaria una pasta :) ). Els divendres i dissabtes al vepres també fan música al carrer i s'hi estaran fins al dia de reis. Que voleu que us digui: FA NADAL.

2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Digues que sí! tot això és boníssim... etiquetes a l'aigua, el demés són tonteries! Bones festes, Òscar! També per la gallega del teu cor!!!

Ruben ha dit...

Vaig tastar el de canyella i taronja a l'aeroport de Heathrow, gentilesa de Bombay Sapphire (la veritat és que si això es fa a Barcelona o a qualsevol altre aeroport de l'estat, estic segur que hi hauria gent comprant bitllets low cost només per anar a beure combinats gratis xD), era realment molt bo, i això que a mi no m'acaba d'agradar ni la ginebra, ni la tònica :-(