dilluns, 16 de desembre del 2013

de primera proposta per al Nadal: Entrant d'ous, patata i tòfona

Comencem la bateria de propostes i receptes per als sopars i dinars de Nadal. Ja es Nadal? Això sembla!

Fa un parell de setmanes vaig rebre a casa un regalet: un potet amb deliciosa tòfona negra tuber melanosporum que en van enviar a casa la gent de http://trufasfrescas.com/es/  amb unes tòfones  de la casa Laumont. En el colmo de la desfachatés i l'aprofitament total de recursos no se com vaig aconseguir que el mestre i amic Xesco Bueno ens preparés un aperitiu o entrant que va directe cap al menú nadalenc familiar. Per senzillesa i resultat suprem, perque l'ou i la patata són matrimoni permanent i perque la tòfona aromàtica i gasosa li dona el toc xic i glamouròs que la festa de Nadal necessita.

Sensacional recepta en quatre passes. Tòfona, ou i patata:

1) Piquem la tòfona i reservem el suquet del pot.

2) Preparem uns ous escalfats o passats per aigua (vostè té instal.lacions professionals? Coguil's a baixa temperatura, no es talli!) i hi barrejem la tòfona. Salpebrem.

3) Posem els nostres ous tofonats al fons d'una copa de Martini, apte per a menjar a cullerada sin piedad.



4) Cobrim amb una crema lleugera de patata, liquida, que es pugui veure a glopades de plaer.


Un entrant sensacional, senzill i saborós com n'hi ha pocs en aquest univers. Això sí, cal menjar-lo tèbi per a que l'orgasme sigui total. I la veritat, la potència de la tòfona permet 'estirar' una mica el plat i que d'una quantitat moderada en surtin moltes raccions, que és un tema que amb la que tenim a sobre no es pas cap tonteria.


3 comentaris:

Miquel ha dit...

Brutal¡¡

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Perfecta combinació de sabors. M'agrada molt!
Petons.

Ruben ha dit...

Excels!
Tinc una tòfona d'estiu que em van regalar i no sé què acabar-ne de fer (no té massa potència, i em sembla que la malgasto quan en tiro pels puestus). Alguna altra idea?