dijous, 7 de juliol del 2022

de ràdio days: recomanant LA CANTINA de Planoles a La Fonda de Catalunya Ràdio amb Pep Nogué

La Cantina Restaurant Planoles

A La Cantina de Planoles es xala de valent. Un restaurant a peu de via, situat just davant l'estació de tren i, de fet, regentada per la familia de antics ferroviaris que van muntar aquesta cantina que inclou una locomotora en el logo oficial.

estofat de cèrvol La Cantina Restaurant Planoles

A la cuina hi trobem a la Eli i la Lola, dues dones de poderío i gastronomia tradicional. En Jesús és el tercer membre d'aquesta tripulació de traca i muntanya. És un local que enganxa i fa venir ganes de tornar. Preparen una excel.lent tripa amb capipota, un estofat de cèrvol que et conecta amb el bosc i les muntanyes del Ripollés. Unes croquetes descomunals i uns lletons que quítenelsentío.

tripa amb capipota La Cantina Restaurant Planoles

Per això els he recomanat al programa La Fonda de Catalunya Ràdio, sota la batuta de Pep Nogué. Una de les recomanacions que més gustirrín m'ha donat fer, la veritat. La podeu trobar aquí a partir del minut 4:25 segons.


Sabeu una de les pistes de valor que ens indiquen quan un local hi posa intenció i dedicació a la seva cuina? Quan fan servir patata de qualitat, tallada i fregida al moment. Es nota tant, però taaaaaaant. Només cal mirar la fila que fa. Val la pena acostar-s'hi només per les patates i no són de bon tros el millor que hi trobarem!

Croquetes amb patates rosses La Cantina restaurant Planoles

Gràcies Oriol i Marta per la descoberta!! Visca Planoles i visca el Ripollés!

Link al programa sencer per si el voleu descarregar:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/la-fonda/projecte-sepia/audio/1140924/