divendres, 29 de juliol del 2022

de ràdio days: Què s'hi cou (Badalona) a La Fonda de Pep Nogué (Catràdio)

OSCAR GOMEZ I FERRAN SOLA CUINER

 A La Fonda de Pep Nogué hem anat cap a Badalona per veure literalment, Que s'hi cou. Un restaurant jove amb idees divertides i una cuina que mescla plats de tradició i algunes idees desenfadades.

Podeu escoltar la secció online aquí (a partir del min. 3 aprox):

I tot el programa sencer està a la web de la ràdio:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/la-fonda/victor-pardo-el-cuiner-que-volia-ser-futbolista/audio/1142223/




Vieires amb bolets, papada fregida i salicòrnia
. Aquesta planta crassa de textura crocant i sabor intens, una mica amarg i astringent equilibra el plat amb brillantor. Les petxines de pelegrí cuinades a el punt exacte, semblen petits flams de la mar.

Les notes per a la secció:

Carrer de Sant Francesc d'Assís, 5, 08911 Badalona, Barcelona

Cuina d'arrel amb tocs contemporanis al centre de Badalona.

Els joves cuiners David Rodon i Ferran Solà sedueixen als seus comensals amb una oferta molt variada que inclou atractius menús diaris i de degustació.

Cuina, parcialment vista (ens agrada aquesta discreta interacció dels cuiners amb el comensal

A la carta conviuen clàssics actualitzats, suculentes mitjanes de vedella gallega i plats de mirada moderna. Un espai lluminós on gaudir de guisats de cullera i aromes de brasa.


Que s'hi cou és una interessant proposta de convivència culinària. En harmonia comparteixen fogons la cuina tradicional de guisats i cullera al costat d'una visió més lliure i contemporània de la coquineria actual. Difícil equilibri que David Rodon i Ferran Solà aconsegueixen arribar gràcies a una doble oferta, amb migdies centrats en el menú (10,95 euros) que elabora Pilar -mare de David- i nits i festius amb carta i plats de mirada més moderna. Per als diletants de el present gastronòmic, interessantíssim

 menú degustació de 35 euros, una ganga.



Faves a la catalana, plat de marrons profunds i sagnants

La joventut d'aquests dos cuiners i propietaris emergeix en pinzellades de brillant execució, i us puc posar alguns exemples: el pesto de salicòrnia que amb la seva astringent i amarga salinitat complementa a la perfecció el mos tendre i dolç de la carn de vieira.



Els llagostins osmotitzats en oli fumat s'emboliquen en cansalada extremenya tallada fina fins al punt de transparentar. Se'ls posa en broqueta i se serveixen al costat de la brasa en un llit de farigola perquè cada un els acabi de cuinar ja a taula. Molt aroma afegit a aquesta carn tendra i elàstica, un mos que triomfa i s'ha convertit en un dels hits de el local.

Per als amants de la carn d'au, el MAGRET A LA PROVENÇAL AMB LLIT DE CARBASSA I ESPÀRRECS.Abundant ús de la cocció en brasa i el més aromàtic que això representa.

Postres: farcellets de xocolata líquida i crema, trufes de xocolata negra amb menta i de xocolata blanca amb llima i coco.