diumenge, 5 d’agost del 2012

de Comiat de Colores. La meva crònica

La nostra chicharrera de capçalera ens torna cap a casa i aquest dissabte desde Gastroblocaires li vem voler fer un petit 'Comiat de colores' per a que li quedés clarinete quina és la opinió que ens mereix :)


Mentre li relliscava una llagrimeta en un dels moments emotius de la jornada ens preguntà '¿Porqué me hacen esto? Pues porque si vas por ahí sembrando alegría y siendo buena gente al final te pasa factura y te tiene que volver. Ahora te aguantas y recibes nuestro cariño estoicamente, es lo que hay!



En definitiva, això és el que vem fer, que val a dir-ho als gastroblocaires en generals sen's dona força bé: donar carinyo a parts iguals que gaudir amb la menja.

I per a aquesta segona vessant de la jornada, vem voler assegurar la jugada i el menú ens el va preparar l'equip del Restaurant Ca l'Esteve i les manetes de Xesco que va fitxar 50% del temps com a blocaire i 50% del temps com a xef. Es clar, algú ens havia de prepara aquestes delicioses viandes!! A continuació deixo constancia fotonotarial del festival de colors, sabors i textures...

Carajata de conill, que traduit a la parla comú és fetge de conill. Lleugerament saltat posat sobre un sofregit i una crema de patata. Tot plegat un dels triomfs de la jornada sota la meva humil opinió.



Però el que ho va petar a la meva meninge del placer va ser aquesta cruixent flor de carbassó farcida i aquestes croquetes (sí, a la foto posa mandonguilles però son croquetes) de calamar amb allioli negre. Semblen bombons i són bombons del mar!! Les dues propostes ... estratosfèriques.


Una mandonguilla amb pil pil de sipia, que a mi m'agrada molt perque aquesta manera de fer servir la sipia com si fòssin uns espaguetti sempre m'ha resultat divertida i d'una textura molt agradable al  paladar.

 
Unes fruites de l'hort que van precedir la posterior visita a l'hort de Ca l'Esteve (mitiquíssim) i on hi havia pebrotet, pebrot vermell, carbassó... crunchy crispy cranchy!!


Com a plat fort jo em vaig demanar arròs caldós de ceps i calamars, que en Xesco hi té la ma trencada amb l'arròs, però veient la pinta del Tataky de salmó amb sopa de síndria no m'hagués importat haver-lo triat. Es clar que el moment 'repetició' que vem tenir amb l'arrós el fa encara un candidat més ferm a top de tops: és un BOLT! en tota la seva extensió!!


Al final de l'àpat va venir el moment pastís, moment homenatge, moment regal i moment emoció de la jornada. O sigui, la veritable raó per a la trobada :)



I ja sota els efectes de la companyonia i l'afecte, vem baixar en solemne processò per a fer el gintònic nostre de cada trobada, aquest cop aromatitzat amb les mores que agafa la familia en els boscos del voltant del restaurant.



I com a regalet sorpresa al final, en Xesco ens va fer una volta per l'hort i el celler. L'hort actualment està esplèndid, amb moltissimes verdures i hortalisses en plena floració  fructificació. Entre altres coses vem poder aprendre la diferència entre una flor de carbassó mascle i una de femella. La mascle és la que té el fruit de carbassó pròpiament a sota com podeu veure a la foto. Al principi vaig pensar que la mascle tindria dins una cuqueta i la femella no... però ves per on les dues tenen cuqui a dins. Aquest segle XXI ... temps complicats per a la simplificació de les identitats sersuals, heh!


També vem aprendre que quan el raïm fa el canvi de color per la maduració, s'anomena que està en fase de 'envero' que en frances es diu véraison.



Com sempre, el millor dels blocs són els blocaires i aquest dissabte hi va haver un ambient i una energia molt positiva i alegre. De carregar molta pila, vaja. Gràcies a tots els que us veu apuntar i fer-ho possible, gràcies als que van col.laborar enviant frases per al quadre de comiat de la Loreto (veure la segona foto), gràcies al gran Tiriti per currar-se el treball manual i gràcies a Ca l'Esteve per ratllar sempre a aquest nivell excel.lent.
I sobretot gràcies a la Loreto per haver-nos donat sabor i color durant aquests anys a Barcelona i per continuar fent-ho d'ara en endavant des de el seu estimat Tenerife!!

Per acabar, us deixo la llista dels blogs participants i en la mesura que m'ho comuniquin aniré posant les seves cròniques i els hi donarem veu també desde Gastroblocaires!!

cookmetender.com
Mylovelyfood.blogspot.com.es
Lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com
gastropadi.blogspot.com
currycurryquetepillo.com
tiritinyam.blogspot.com
elcocinillas.org
cuinetes.bloks.cat
gastromimix.blogspot.com.es
decuina.net
365mm.cat
saboresdecolores.com

1 comentari:

Unknown ha dit...

Una buena cronica, muy completa, que recoje la esencia del 'Comiat' en si, un abrazo.