dissabte, 13 d’octubre del 2012

de recomanació: Caldo Gallego a l'Abaceria Central



La recomanació d'avui al 365bcn és d'aquelles descobertes casuals que et fan lleugerament feliç per una estona. Al mercat de l'Abaceria central hi ha la Cafeteria trevol (sí, amb v) i serveixen Caldo Gallego tant per prendre allà mateix com per emportar.

El Caldo Gallego és un equivalent a la nostra escudella però feta amb elements molt comuns i habituals del pais del color verd: costelles de porc assecades en sal, faves (mongetes seques), unto (greix de porc enrancia ),... i per suposat patates i grelos si estem en temporada.

En aquesta cafeteria mentre em preparaven el Caldo per a emportar, els parroquianos de mercat amb l'escuradents a la boca i veu de cazalla discutien sobre angostura i ginebra Citadelle. Una situació fantàstica que es pixa a la boca del esnobisme tan comú en els ambients gastronòmics. Impagable.

Cafetería Trevol
Mercat de la Abaceria central, parada 2. Travessera de Gràcia, 186. Barcelona  [MAPA]
http://www.mercatabaceria.com/

Si us agrada la recomanació, us demano que cliqueu primer aquí i aleshores li doneu al 'me gusta' o al twitter que trobareu al final de la mateixa :)



3 comentaris:

Rosa Ardá ha dit...

A mi que me lo pongan para llevar :))

Ricard Sampere ha dit...

Conec el lloc de passar-hi... Ja saps de la meva passió pels mercats.

Però no m'havia fIxat en el tema del "caldo gallego". Per un dia de feesca, em sembla una idea genial.

Salut..!

el taller de cuina ha dit...

M'encanta la costum que tenen al nord d'Espanya d'anar al bar i prendre una tassa de brou. jo ho faria! per esmorzar, per berenar...
petonets