dijous, 24 d’octubre del 2013

de blogs contra la fam. 2013 Edition



Gran Recapte 2013

Aquesta es ja la tercera edició de Blogs Contra la Fam i us convidem a participar en la difusió del Gran Recapte 2013 del Banc d’Aliments. Es tracta d'animar als nostres lectors a fer-se voluntaris i a participar amb les donacions d’aliments del Gran Recapte.
Per això proposem publicar a partir d’ara una entrada als nostres blogs on s'animi a col.laborar amb el Gran Recapte i alhora publicar una recepta senzilla i econòmica amb algun o alguns dels aliments que es recullen aquest any. Un cop publicada,  us animem  a comparti-la a la plana de Facebook creada per a la ocasió:

https://www.facebook.com/blogscontralafam


El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra. El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes ersones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i vam comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris.
La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.

Blogs Contra la Fam és un event nascut a al a xarxa per tal de promoure el Gran Recapte 2013 que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya els dies 29 i 30 de novembre de 2013. Els blogs adherits publicarem una recepta barata i senzilla a partir d’avui mateix a la pàgina creada a Facebook.

Aquesta recepta ha d'estar centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments, i en el post s'ha de linkar a aquesta entitat. Hem triat aquest format perquè volem que els nostres posts, a més de sensibilitzar els lectors per fer aportacions a la campanya, siguin també una font d'informació culinària pels que, usuaris o no del banc, emprin llegums, oli, pasta, llaunes, conserves...

També som presents a Twitter: si voleu parlar de nosaltres podeu fer servir els hashtags #blogscontralafam i #blogscontraelhambre. Aquest blog neix per recopilar totes les receptes que ens arribin, i donar continuitat així a la idea fora de Facebook.

https://www.facebook.com/blogscontralafam

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Manejamos una idea similar a la vuestra.. me gustaría la conozcais, va dirigida sobre todo a incentivar el consumo responsable y económico estas navidades proponiendo bonitas recetas con pequeño coste..os enseño de donde surgió todo http://www.elpucherodehelena.blogspot.com.es/2013/10/solomillo-de-pavo-con-costra-o.html
Si quereis algún tipo de colaboración no dudeis en poneros en contacto helenadelvalle@gmail.com, también tenemos un grupo en face #RecetasSolidariasParaNavidad

Chez Silvia ha dit...

Ok Òscar! Perdona, no recordo on emviavem l´enllaç de la recepta. Merci

Anònim ha dit...

Señores: les ruego crean en la expresión de mis mejores votos de éxito para su campaña, en bien de aquellos que no cuentan para casi nadie, excepto en campaña electoral. Les felicito por su iniciativa, de la que se desprende no buscan a cambio beneficio personal alguno, salvo la satisfacción del deber cumplido.
Berebundo de Atalante

MaryLou ha dit...

Ho he publicat copiant el teu post. No es pot explicar millor!!
Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Com altres anys aportaré alguna recepta.
També participaré a la iniciativa de la Helena del Valle.
Petons.

starbase ha dit...

Silvia, la recepta es posa al teu blog, aleshores ens ho comuniques al facebook > facebook.com/blogscontralafam i així nosaltres la publiquem al blogscontralafam.blogspot.com.es

:)