diumenge, 18 de maig del 2014

de menú rossejat al Restaurant Hotel Antiga Calafell

Aquí tenim la segona part de la crònica del Restaurant de l'Hotel Antiga de Calafell. En aquest cas per a explicar el Menú Rossejat de Calafell que és l'altre menú al que em van convidar. Aquí el gran protagonista és la cassola de fideus rossejats, es a dir, torrats prèviament a la cocció de forma que conservin el midó dins la pasta cercant que el fideu quedi 'suelto'. En aquest sentit la etimologia sembla clara: rossejar: fer ros, 'enrossir', daurar.
Com ja vaig comentar anteriorment, en Salvador fa una cuina estrictament canònica i tradicional, amb les receptes tal i com les va aprendre de la seva àvia i la seva mare. I es nota, tant a la carta com als plats: tradició sense concesions!!


Aquest és el sofregit per a l'arròs, que no formava part del menú però que vem poder guipar a la visita a la cuina. Algú té un trocet de pa a l'abast?...heh.



Entrant: una esqueixada amb el tomàquet ratllat, a mi personalment m'agrada més quan el tomàquet està tallat en brunesa o cubs petitons, ratllat trobo que 'aigualeix' una mica el conjunt. en tot cas, a sota aquesta capa de vermellor hi ha una bona quantitat de bacallà ben dessalat i menudament esqueixat. Barrufa.


Aquest és el ultramorter divino de la muerte que acompanya els àpats. Si hagués pogut me l'hagués endut a la butxaca de darrera del texà. Però  no vaig poder, jo comfesso el meu pecat de pensament. Allioli, ora pro nobis.


La cassola de rap amb patates, ben tradicional amb un fons gustós de peix de roca i lleuger toc de pebre vermell. La patata cuita al punt i el rap abundant és del tipus de pell negra -el que menys aigua perd durant la cocció i per tant el que menys encongeix i manté millor la estructura-.


Veieu el plat? Doncs em vaig cascar dos. Ehhh, ja he dit abans el tema de ser pecador... oi?


La cassola de fideus rossejats, un plat tot potència de sabor sense cap entrebanc. El gust concentrat al suquet de peix i fideus sueltos rossejats i acabats al forn. No es veu però al plat hi vem posar cullerada grossa del allioli. Festival.


Per a acabar un pastís de  formatge molt cremós i tendre, es fonia a la boca i el sabor era de dolç pujadet i lactic punyent. Un final espectacular de d'un àpat que conecta amb la tradició acadèmica de la cuina de Calafell ben executada. I café al pati espectacular del Hotel, pordió!! Quin goig!!!


Menú Rossejat de Calafell (27 euros + beguda)
Hotel Antiga ***
Plaça Catalunya, 29
Calafell
Tel 977 69 06 38
http://www.antiga.info