dissabte, 24 de maig del 2014

de discurs de Jose Andrés a la GW University


Discurs motivacional de Jose Andrés, el cuiner spanish que més ho peta als States i en bona part culpable de la meva afició al fogó blocaire. Els hi dona molt simpàticament la txapa als estudiants en una d'aquestes cerimònies d'entrega de diplomes tant típiques de les pelis ianquis. En aquest cas de la Universitat George Washington. El discurs és en anglès, ho sento perque no he trobat una versió subtitulada. Sorry.

Brometa inicial molt simpàtica sobre tots els que han refusat fer el discurs fins a que li van demanar a ell, marcant muscul de celebrity. Però el missatge principal és quina pot ser la raó de convidar un xef per al discurs? A partir d'aqui la seva historia vital començant per ajudar a cuinar al pare a cuinar que l'encarregava de la ingrata tasca de portar la fusta i tenir el foc ben viu en els dinars familiars. El seu pare al veure'l trist li va dir: 'hijo, si controlas el fuego, solo si eres capaz de controlar el fuego llegarás a ser un cocinero'. La base com a imprescindible per a ser un bon cuiner.

La resta és literalment, una narració del seu somni americà. El somni americà és obviament una llegenda, però com totes les llegendes també conté alguna cosa de veritable i explica el tarannà dels poble que la ha creat.


GW Commencement 2014: José Andrés from The George Washington University on Vimeo.

1 comentari:

Mayte ha dit...

Jo m'ho passava molt be amb els seus programes a TV1. Te una manera de cuinar i de ensenyar a fer-ho que m'encanta.