dimarts, 31 de maig del 2011

de saltat de calamars, arròs i verdures

Aprofitem i fem l'sprint final del sorteig dels tres lots de productes Valira amb una recepta feta amb la Candela.
Un saltat de calamarsets, arròs i verdures que es fa molt ràpid i amb poc greix. Es a dir, una bona alternativa per als calors que ens fustiguen i que ja no marxaran fins al setembre.

Per als que encara no ho heu fet, podeu clicar a la seguent imatge i apuntar-vos al sorteig. Teniu temps fins demà dia 1-6-2011.


I ara, la recepta. Que per cert no només em va agradar molt a mi sino que també a la reina del meu cor i a la meva super-xermaneta els hi va resultar saborosa i sana.
El color final és més daurat que el que apareix a la foto, però amb les meves limitacions 'de sèrie', una càmera com la que tinc i amb cuina de matinada on no hi ha llum natural...

Evidentment es pot fer amb la verdura que es vulgui: carbassó, bròquil, carbassa, ...

Saltat de calamars, arròs i verdures.

Ingredients:

150 grs. d'arròs llarg
500 grs. de calamars
200 grs. de mongeta tendra
Dos tomàquets madurs
Una ceba tendra gran
Dues cullerades de salsa de soja
Sal, oli d'oliva verge i pebre


Procediment:

Posem a coure un cassó amb aigua per a fer l'arrós llarg.

Mentrestant posem oli a la cassoleta devantera i hi enrossirem lentament la ceba, mentrestant a la part central saltem a foc viu els calamars tallats en anelles amb una mica d'oli i pebre.

Apartem els calamars cap a un costat i afegim les mongetes tendres tallades en biaix (estil oriental) de forma que formen unes rodanxes llargues i primes. Piquem els tomàquets i els afegim a la part de la cassoleta per a que es vagin fent amb la ceba.


Retirem els calamars, que ja estan cuits i no volem passar de cocció. Acabem de fer les mongetes al vapor posant-hi la tapa i també acabem el sofregit davanter (no oblidem posar el punt de sal i el punt de sucre per a que no sigui gens àcid).

Un cop tenim cuit l'arròs, el colem i finalment saltejem juntament amb les verdures, el sofregit i els calamars. Afegim un parell de cullerades de soja que seràn les que donin el punt de sal i li confereixin un regustet oriental que dona profunditat al plat.

2 comentaris:

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quina recepta més bona, els calamars són un del meus ingredients preferits (bé, ara que ho penso...què no m´agrada?)..petonets

Ruben ha dit...

Com va el trastet aquest amb la inducció? Difon bé la calor o queda una zona molt calenta i la resta no hi ha manera que bulli?

Per cert, veient les quantitats de menjar, veig que no han variat els vostres hàbits alimentaris XD