diumenge, 2 d’octubre del 2011

de visita gastroblc@ire al Mercat de Santa Caterina

Ja fa quasibé sis mesos que com aquell qui no vol la cosa una piulada oportuna per part de Mercats de Barcelona (de la Elisenda, vaja. Perque al final els comptes de twitter els porten persones) va sembrar la llavor del que ahir es va acabar recollint.

Una Trobada Gastrobloc@ire per a visitar les interioritats d'un dels mercats més emblemàtics de la ciutat Comptal. El Mercat de Santa Caterina.



Aquest històric mercat del que fa uns anys es va realitzar una remodel.lació que en va deixar només la façana i els laterals va ser el primer mercat cobert de Barcelona. Situat en una zona cèntrica just al costat de la catedral, ha esdevingut una icona turística de la Barcelona actual però de moment sembla que han aconseguit defugir de l'ambient de sucs i llimonàdes tot i que veus molt turista càmera en mà per el voltant de les parades.


Durant la visita ens vem trobar -com no podia ser d'altra manera- amb algunes curiositats. Unes històriques com les piques dels bacallaners antics que estan situades a la façana posterior i d'altres ben actuals. Com aquesta oferta que regala robots aspiradors si comprs un pernil.


Vem tenir el plaer de poder-ne visitar 'les entranyes' cosa que per a uns malaltons de gastronomia com som els blocaires és un caramelet perfecte per a un dissabte al matí. Us he preparat un petit video de 90 segons com a resum del que vem poder viure els afortunats que hi vem assistir :)

No vem fer la foto de la aliniació complerta de luju, així que si voleu veure la carona dels assistents us heu de visionar els primers 15 segons del video, on hi apareixen tots ben somrients :)






Al final, tast d'olis amb la gent de Olisoliva i també de fruita amb la parada d'Angel Juny. La veritat és que totes dues coses estàven boníssimes i ens van acabar de pujar la moral a tota la tropa!!



Moltes gràcies a la Nuria Costa directora de comunicacions de Mercats de Barcelona, la Elisenda la estupenda Community, la Marta Mitjanes (directora de mercat) i l'Angel Juny el president dels comerciants del Mercat de Santa Caterina per la seva amabilitat i per fer-nos sentir ben acollits!!


Aquí teniu un link per a descarregar un petit dossier que vem el.laborar i que no vem poder portar en format 'arbol muerto' > http://www.megaupload.com/?d=P1JEV8EM

I per suposat, a tots els que veu venir conforme em feu arribar les altres cròniques les aniré incorporant a la llista de cròniques oficials :)

La crònica del Miquel
La crònica de Fem un mos 
El cafè de nit 
Olleta de verdures


15 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Veig que vareu fer una gran vista i que ho vareu passar de lo millor.

El mercat de Santa Caterina és actualment el meu preferit de BCN. Sense discutir l'encant de la Boqueria, penso que aquest és més homogeni.

Jo tinc parades que per mi són mítiques... Una de bacallà que no recordo el nom.... Els peixos Ramon que tanca parada quan acaba el peix.... També arrow per la tonyina... Una de carn que hi ha a l'entrada, just tocant el restaurant.... I em deixo un munt, però compro bastant per allà.

Tot i vivint a Sabadell, per circumpstàncies podríem dir que soc "del barri" i ja dels temps en que estava en ubicació provisional a l'Arc del Trionf.

Anna Hallado ha dit...

Jo vaig ser-hi!
M'encanta aquesta primera crònica i el video, encara que crec que falta un agraïment: A l'Oscar, per saber fer aquestes coses tant bé!
Gràcies per comptar amb mi. Certament vam ser uns privilegiats.
Una abraçada molt forta.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un bon resum, segur que us ho veu passar d'alló més bé.
Petons.

Miquel ha dit...

Oscar gracias por tu buen hacer en la organizacion del evento y decirte que tanto la Maribel como yo lo pasemos muy bien y nos resulto otra salida muy interesante,felicitarte por el estupendo post que has hecho y por darnos la oportunidad de asistir y poder compartir la mañana con todos los blogers que asistieron.
Bona setmana

mercè ha dit...

Quina envegeta... no vaig poder anar-hi...però ja m'en van fer 5 cèntims la Gloria i el Josep!, veig que va ser ben profitosa i variada aquesta sortida!, una abraçada.

Cuinagenerosa ha dit...

ostres, quina visita més interessant, me n'alegro que ho passessiu tan bé, tant pel mercat com per la companyia.

Gemma ha dit...

Va ser una gran trobada i una visita molt interessant.
Afegeixo als agraïments un agraïment a l'Òscar, sense tu no hauria estat possible, eh?
Que feliç que sóc de tornar a tenir els dissabtes lliures! ;)

Teresa ha dit...

Cada dissabte hi tinc cita... des de fa molts anys que hi compro, la carn, el peix, la verdura...Si hagués sabut que el visitàveu m'hi hagués afegit! veure'l per dins a de ser foça interessant!! Bona setmana!

paki ha dit...

Muito interessante! Sim. Eu sou uma grande fã dos mercados. Quando visito uma cidade nova, sempre que posso, faço uma visita ao mercado.
Acho que falam muito das pessoas que moram nas cidades, e também das cidades mesmas.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Hola Oscar, de moment encara no tinc l'enllaç per poder sentir-me per la ràdio i em sembla que van amb retard.
Es Radio Voz de Galicia. Si el trobes primer m'el passes.
Petons.

josep ha dit...

Va ser una interessantíssima visita, amb moltes explicacions sobre el funcionament d'un equipament tan important com la d'aquest mercat barceloní tan tradicional com innovador. Moltes gràcies Òscar per encarregar-te d'organitzar-ho tot.
Una abraçada

MaryLou ha dit...

Quina sort! jo ho vaig saber però no podia anar-hi. La propera vegada que hi hagi sarao a veure si em puc apuntar!!
Petonets

starbase ha dit...

Macos tots, us responc col.lectivament. Gràcies per els ànims tot i que us recordo que la convocatoria és desde el col.lectiu gastrobloc@ires i no pas individual :).

Lo que passa és que me quereis mucho :D
I sí, va ser un matí fantàstic!!

Fem un mos ha dit...

Encara que tard et volem agrair que contessis amb nosaltres, hem fet una petita crònica d’un matí molt instructiu, i com sempre amb molt bona companyia.
Una abraçada

Marisabel ha dit...

Ja se que m'he descuidat una mica de posar la crónica... pero encara que tard... ja esta posada.
Oscar ets únic... un bon anfitrió.
Moltes gràcies per la teva atenció i la de tots els companys, va ser un matí molt maco.